"Lielvārde" uzvar jau pamatlaikā un iekļūst finālā

25.03.2016

lvd_fin.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijā starp "Lielvārdi" un Cēsu "Lekringu" tikai piektā spēle, kas notika šovakar Lielvārdē, noslēdzās jau pamatlaikā. Tā kā uzvaru ar 7:5 svinēja lielvārdieši, tad cēsniekiem būs jānoliek čempionu pilnvaras, jo, gūstot panākumu sērijā ar 4:1, Lielvārdes komanda kļuvusi par pirmo finālisti. Par labāko starp uzvarētājiem atzina "hat-trick" autoru Tomu Akmeņlauku.

 

Lai arī pusfināla sērijā starp "Lielvārdi" un Cēsu "Lekringu" pēc četrām spēlēm tikai soļa attālumā no fināla bija nonākuši lielvārdieši, viegli viņiem tas nenācās, jo katra mačā uzvarētāji tika noskaidroti vai nu papildlaikā, vai pēcspēles metienos. Šovakar cīņa notika abu komandu līdzjutēju burtiski pārpildītajā Lielvārdes novada sporta centrā, kur skatītāju tribīnēs pat bumbiņai nebija kur nokrist - maču klātienē noraudzījās vairāk nekā 1100 florbola fanu.

 

Pirmajā periodā spēlē ātrāk un labāk iejutās laukuma saimnieki, kuri trešdaļas vidū pēc Matīsa Pētera Poļa un Sandra Virsnīša metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Otrajā periodā cēsniekiem izdevās atspēlēties - Artis Savins un Jānis Melderis ar saviem vārtu guvumiem atjaunoja neizšķirtu rezultātu - 2:2. Līdz otrajam pārtraukuma vēl atlika nedaudz vairāk par piecām minūtēm, kuras ļoti ražīgi izmantoja "Lielvārde" - divi Toma Akmeņlauka un viens Ginta Klēģera metiens pirms pēdējā perioda mājiniekiem nodrošināja vērā ņemamu pārsvaru - 5:2. Izšķirošo trešdaļu ar diviem goliem sāka viesi - pa reizei izcēlās Aleksandrs Abramovs un Andris Malkavs - 4:5. Lielvārdes komandas vārdā 53.minūtē ar golu atbildēja Gints Klēģers - 6:4. Jau vairāk nekā četras minūtes pirms pamatlaika beigām "Lekringa" treneris sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Vienu golu pēc Pētera Trekšes metiena izdevās atgūt (5:6), tomēr punktu spēlei ar metienu tobrīd tukšos cēsnieku vārtos pielika Toms Akmeņlauks, kuram šajā spēlē "hat-trick". Šajā spēlē "Lielvārde" uzvarēja "Lekringu" ar 7:5, bet visā sērijā triumfēja ar 4:1.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts triju golu autors Toms Akmeņlauks. Ar diviem vārtu guvumiem viņa komandā izcēlās Gints Klēģers, bet Sandrim Virsnītim 2 (1+1) punkti. Labākā spēlētāja balvu Cēsu komandā saņēma vārtsargs Anrijs Vents, kurš laukumā bija tikai 20 minūtes, kuru laikā atvairīja astoņus no deviņiem pretinieku metieniem. Pa 2 (1+1) punktiem savāca Andris Malkavs, Aleksandrs Abramovs un Artis Savins. "Lielvārde" ir iekļuvusi finālā un tagad gaidīs savus pretiniekus, kuri vēl cīnās otrā pārī - pusfināla sērijā starp "Ulbroku/FS Masters" un "Mogo-RTU/Rockets" rezultāts šobrīd ir neizšķirts - 2:2.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Lielvārde" - "Lekrings" 7:5 (2:0, 3:2, 2:3)

Metienu attiecība:

30:37 (11:10, 10:14, 9:13)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 3 (3+0), Gints Klēģers 2 (2+0), Sandris Virsnītis 2 (1+1), Matīss Pēteris Polis 1 (1+0), Aivis Kusiņš 1 (0+1), Mikus Valpēters 1 (0+1), Ervīns Torsters 1 (0+1), Atis Blinds 1 (0+1), Kristers Puķītis 1 (0+1).

"Lekrings" – Andris Malkavs 2 (1+1), Aleksandrs Abramovs 2 (1+1), Artis Savins 2 (1+1), Jānis Melderis 1 (1+0), Pēteris Trekše 1 (1+0), Andris Rajeckis 1 (0+1). 

 

 


JUGLASCIEMS