"Valmiera/ViA" pēdējā periodā sabradā "Bausku"

28.11.2015

valmiera_via_fbk.jpg

Pirmajā no trim šovakar paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm FBK "Valmiera/ViA" savā laukumā uzņēma "Bausku". Valmieras vērši pēc pirms trešā perioda bija nonākuši iedzinējos ar 3:5, bet pēdējā trešdaļā burtiski sabradāja viesus, svinot uzvaru ar 10:6, pa četriem punktiem uzvarētāju labā guva Ints Vilks, Matīss Salmiņš un Ivo Balodis.

 

"Bauska" Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur to gaidīja "Valmiera/ViA", ieradās ar 20 spēlētājiem spēles pieteikumā un acīmredzami kaujinieciskā noskaņojumā. Tas deva vēlamo rezultātu arī laukumā – 26.minūtē pēc diviem Valda Vāvera precīziem metieniem viesi bija izvirzījušies vadībā ar 2:0. Mača vidusdaļā savu veiksmes brīdi sagaidīja valmierieši, kuri tieši četru minūšu laikā iemeta trīs vārtus, izvirzoties vadībā ar 3:2. Tomēr viesus tas nesalauza – pēc otrās trešdaļas baušķeniekiem jau atkal bija divu vārtu handikaps – 5:3. Toties pēdējā periodā laukumā pārliecinoši dominēja mājinieki, par ko liecina kaut vai pa vārtiem izdarīto metienu attiecība – 24:10. Tādu spiedienu "Bauska" nespēja izturēt - "Valmiera/ViA" florbolisti guva vēl septiņus vārtus, paši kapitulējot tikai reizi, un varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 10:6.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Matīsu Salmiņu, kuram šajā mačā 4 (3+1) punkti. Tieši tāds pats sniegums pa spēkam bija arī Intam Vilkam, bet Ivo Baloža kontā četras rezultatīvas piespēles. Divus golus iemeta Mārtiņš Broks. Labākā spēlētāja balvu Bauskas komandā saņēma Valdis Vāvers, kurš izcēlās ar "hat-trick", viņa komandas biedram Dināram Vaitaitim 3 (1+2) punkti. FBK "Valmiera/ViA" pēc šī panākuma ar 20 punktiem pakāpās uz 3.vietu turnīra tabulā.

JUGLASCIEMS