FK "Rīga" nolauž ulbrokiešus

22.11.2015

riga_2015b.jpg

Pie ļoti svarīgas uzvaras cīņā par iekļūšanu ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēlēs tikuši FK "Rīga" florbolisti, kuri šodien viesos ar 7:6 pārspēja "Ulbroku/FS Masters". Ar 5 (2+3) punktiem izcēlās rīdzinieku uzbrukuma līderis Toms Bitmanis, Alvim Dālem 4 (3+1) punkti.

 

Laukuma spēlētāju ziņā ļoti labi nokomplektētā "Ulbroka/FS Masters" šodien savā laukumā uzņēma nestabili spēlējošo "Rīgu". Rīdzinieki, lai arī nebija favorītu statusā, maču sāka apņēmīgi – jau pēc nospēlētas minūtes un trim sekundēm ulbrokiešu vārtos bumbiņu raidīja Madars Plepis (1:0). Tikai pirmā perioda otrajā pusē Tomam Niedrem izdevās rezultātu līdzsvarot – 1:1. Otrajā trešdaļā viesi pat divas reizes ieguva divu vārtu pārsvaru (3:1 un 4:2), tomēr pirms pēdējā perioda "Rīgai" bija tikai vienu vārtu handikaps – 4:3. Pēdējās trešdaļas sākumā veiksme bija laukuma saimnieku pusē, kuri ātri vien guva divus vārtus, pirmo reizi izvirzoties vadībā – 5:4. Tomēr ar to nepietika, lai lauztu spēles gaitu – divi Alvja Dāles un vieni Toma Bitmaņa vārtu guvumi atgrieza rīdziniekiem pamatotas cerības uz labvēlīgu iznākumu – 7:5. "Ulbrokai/FS Masters" punktu glābšanai palika nedaudz vairāk par divām minūtēm, vienus vārtus laukuma saimnieki spēja atgūt, tomēr uzvaru ar 7:6 svinēja FK "Rīga".

 

Par labāko starp uzvarētājiem atzina vārtsargu Māri Roni, kurš atvairīja 38 no 44 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Toms Bitmanis ar 5 (2+3) punktiem un Alvis Dāle ar 4 (3+1) punktiem. Labākā spēlētāja balva Ulbrokas komandā tika Jānim Jaunzemam, kura kontā viena rezultatīva piespēle. Trīs piespēles Artūram Jurševskim, bet Kasparam Šķēlam 2 (1+1) punkti. FK "Rīga" pēc šīs uzvaras ar 14 punktiem pakāpās uz 9.vietu turnīra tabulā.

JUGLASCIEMS