Vasaras līgas Sieviešu grupā triumfē "ĶeRu"

06.08.2015

vasarasliga_0608_1.jpg

Šodien, 6.augustā, pie Rīgas Olimpiskā Sporta centra risinājās florbola Vasaras līgas 2015 finālu diena, kur pirmajā no mačiem tika noskaidrotas S grupas čempiones. Šoreiz labāko tronī tika komanda "ĶeRu", kas finālā ar 6:1 (2:1) uzveica FK NND. Čempiones saņēma dāvanu karti 150 eiro vērtībā no S grupas oficiālā atbalstītāja "Salming". Trešo vietu dienu iepriekš izcīnīja "Karstās Smiltis".

 

S grupas izšķirošās cīņas sākas jau trešdienas vakarā, kad tika aizvadīta spēle par 3.vietu starp "Karstajām Smiltīm" un "Rīgas Lauvām".

 

Cīņu par 3.vietu pārliecinošāk sāka "Rīgas Lauvas", jau pašā mača ievadā izvirzoties vadībā. Lauvu teritoriālais pārsvars turpināja pieaugt, ko viena no komandas līderēm Inga Ametere regulāri izmantoja ar precīziem metieniem pretinieču vārtos. Tajā pašā laikā "Karstās Smiltis" nezaudēja pārliecību un, lai arī 7.minūtē bija nonākušas iedzinējos ar 1:3, turpināja spēlēt gana agresīvi un koncentrēti, kas līdz puslaika beigām ļāva pārņemt jau vadību 6:5. Jāpiezīmē, ka trīs vārtus pēc kārtas vien piecu minūšu laikā guva Paula Zute.

 

Lai arī pēc puslaika pārtraukuma Zute panāca jau +2 "Karstajām Smiltīm" (7:5), "Rīgas Lauvas" sezonas izšķirošajā cīņā spēja vēl sarūpēt intrigu, tuvāko minūšu laikā gūstot divus vārtus un atkal panākot neizšķirtu. Mača beigu daļa tika aizvadīta tomēr smilšu zīmē – pateicoties Ozoliņas un Dimantes precīzajiem metieniem, piecas minūtes pirms pamatlaika beigām "Karstās Smiltis" atkal atradās komfortablā vadībā un, lai arī "Rīgas Lauvas" vēl vienus vārtus atspēlēja, uzvara tika nosargāta – 9:8.

 

Par mača labāko spēlētāju tika atzīta Paule Zute, kura guva piecus no komandas deviņiem vārtiem, tādā veidā sekmējot savai komandai debijas sezonā bronzas medaļas.

 

Fināls sākās piesardzīgā cīņā, kas daudz vārtu gūšanas iespējas neveicināja. Neskatoties uz to, jau 6.minūtē Laura Vancāne atklāja rezultātu par labu "ĶeRu" komandai. FK NND nekautrējās spēlēt sev ierasti agresīvo spēli, pat izprovocējot pretinieces uz pārkāpumu pretējo vārtu priekšā. Soda metiens realizēts netika, taču notika vēl sliktāk – zaudēti vārti skaitliskajā vairākumā, pretinieces pārspējot Ievai Jurkānei (2:0). Pirmā puslaika pēdējā minūtē FK NND tomēr panāca savu un dažas sekundes pirms svilpes rezultāta starpību samazināja līdz minimumam 1:2.

 

Otrā puslaika ievadā bumbiņa vēlreiz atrada ceļu Janas Filipsones (FK NND) sargāto vārtu tīklā, taču vārti netika ieskaitīti. Turpinājumā iespējas panākt izlīdzinājumu radīja FK NND. taču arī "ĶeRu" dāmām netrūka iespēju nostiprināt savu pārsvaru. Ilgās pūles gan attaisnojās un Ieva Jurkāne, gūstot trešo rezultativitātes punktu šajā spēlē, 14 minūtes pirms pamatlaika beigām panāca divu vārtu pārsvaru. Lai arī FK NND cīnījās apņēmīgi un ar lielu atdevi katrā epizodē, "ĶeRu" pieredze situācijās ņēma virsroku, kas ļāva regulāri izveidot bīstamus momentus pretinieču vārtu priekšā un, pats galvenais, gūt vārtus. Pēc Katrīnes Šleivas piespēlām pa vārtiem guva vēl Alīna Logina un Elīna Drēziņa. Mača pēdējā minūtē precīzi meta arī pati Šleiva, uzstādot beigu rezultātu - 6:1.

 

Pēc spēles tika suminātas arī individuālo balvu saņēmējas:

Labākā vārtsardze: Jana Filipsone (FK NND)
Labākā aizsardze: Laura Vancāne (ĶeRu)
Labākā uzbrucēja: Alise Kazaine (FK NND)
Rezultatīvākā spēlētāja: Inga Ametere (Rīgas Lauvas)

 

Izmantotie resursi:
vasarasliga.lv

SF
JUGLASCIEMS