Vasaras līgā rezultatīvs sieviešu florbols un Ķekavas derbijs

19.07.2015

vasarasliga_1907.jpg

Aizvadīta kārtējā aizraujošā florbola Vasaras līgas nedēļa un piedzīvots lērums interesantu notikumu. Diemžēl katru no tiem izcelt ir sarežģīti, tādēļ piedāvājam jums katras grupas zīmīgāko notikumu, kas tika piedzīvots aizvadītās nedēļas laikā.

 

A grupa – pretēji Virslīgas čempionātā pieredzētajam, šoreiz "Ķekavas derbijs" neliek vilties

Kā zināms, aizvadītajā gadā Latvijas čempionāta virslīgā Ķekavas novads tika pārstāvēts ar vienu klubu, taču vēl gadu iepriekš zīmīgas bija cīņas starp "FBK Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs". Toreiz gan allaž veiksmīgāki bija medaļu tīkotāji no "Ķekavas" komandas – novadnieki tika grauti ar 23:5 un 14:2. Šonedēļ Vasaras līgas A grupas ietvaros komandas pēc ilgāka pārtraukuma tikās atkal, kad aizvadīja priekšsacīkšu savstarpējo maču. Pretēji pirms diviem gadiem pieredzētajam, spēle ritēja spraigā un līdzvērtīgā gaisotnē, netrūkstot arī asumiem. Spēles ievadā veiksmīgāki bija buldogi, taču turpinājumā pārsvars bija "Ķekavas" pusē. Fantastiska izvērtās pamatlaika pēdējā minūte, kad buldogu labā ar vārtu guvumu izcēlās Matīss Ziemelis un Ralfs Orste, panākot izlīdzinājumu 8:8.  Pēcspēles metienos veiksmīgāka bija "Ķekava", taču aizraujošā spēle noteikti ieies vēsturē kā viena no šīs Vasaras līgas zīmīgākajām. Paldies komandām!

 

B grupa – Izpalīdzīgā "Špinātpundurs Ponijs" sezonu noslēdz bez uzvarām

Kā zināms, B grupā pēc priekšsacīkstēm turnīru neturpinās vien divas komandas – B3 un B4 pēdējo vietu īpašnieces. Šonedēļ noskaidrojās, ka viena no tām ir "Špinātpundurs Ponijs", kas šosezon tā arī nespēja tikt pie izcīnītiem punktiem. Tajā pašā laikā situācija laukumā rādīja, ka komanda īpašu konkurenci pretiniekiem radīt nespēja – sešu spēļu laikā bumbiņa no saviem vārtiem tika ķeksēta ārā 95 (!) reizes, kas noteikti nav tas glaimojošākais rādītājs. Tajā pašā laikā tieši pret "Ponijiem" vairums spēlētāju varēja ievērojami papildināt statistikas ailes, kā, piemēram, aizvadītās nedēļas MVP titula kandidāti Armīns Ābols no "Nujas.lv-Intrex Serviss" (7+6) un Alens Jankovskis no "Paw-J" (6+3). Par spīti tam Vasaras līgas organizatori saka lielu paldies "Špinātpundurs Ponijs" komandai par uzticīgo līdzdalību mūsu turnīrā un novēl vairāk sportiskās veiksmes nākošajā gadā!

 

S grupa – 22 vārti līdzvērtīgā sieviešu florbola spēlē – to var piedzīvot tikai Vasaras līgā!

Ja sieviešu florbola spēle mēdz būt rezultatīva, tad 90% gadījumos tā ir vienas komandas pamatīga sagrāva, taču šonedēļ Vasaras līgas cienītāji pieredzēja ko pavisam pretēju. Ar rezultātu 12:10 noslēdzās S grupas cīņa starp "Prisma/L&L" un "Rīgas Lauvām", kurā panākumu guva pirmās. Jau mača pirmās 20 minūtes liecināja par rezultatīvu spēles turpinājumu (tobrīd rezultātam esot jau 5:3) un prognozes arī piepildījās. Cīņas gaitā rezultāts bija gan 8:8, gan 10:10, taču mača izskaņā veiksmīgāk izdevās nospēlēt tieši "Prisma/L&L" dāmām – divi vārti Līgas Andersonas kontā un uzvara rokā! Tieši Andersone bija šī mača rezultatīvākā spēlētāja uzvarētāju rindās, vēl bez minētajiem vārtu guvumiem pieplusojot 2+1, savukārt zaudētāju rindās nedēļas MVP kandidāte Inga Ametere piedalījās 9 (!) no desmit komandas vārtu guvumiem, izceļoties ar 6+3. Un kurš teica, ka sieviešu florbols nav skatāms? Tā turpināt, meitenes!

 

Izmantotie resursi:

vasarasliga.lv

SF
JUGLASCIEMS