"Mogo-RTU/Rockets" pret "Lielvārdi" – par vismaz sudrabu vērtu uzvaru

04.04.2015

lvd_rtu_2015.jpg

Tikai šovakar kļūs zināma ELVI florbola līgas vīriešiem otra fināliste – pusfināla sērijā starp "Mogo-RTU/Rockets" un "Lielvārdi" ar sešiem mačiem izrādījās par maz, lai noskaidrotu, kura no šīm divām komandām būs cienīga pēc nedēļas Jelgavas Olimpiskajā centrā lielajā finālā krustot nūjas ar "Cēsu alu/Lekringu". Šīvakara cīņu interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

 

Pulksten 19:00 "Mogo-RTU/Rockets" - "Lielvārde" (NBS Sporta kompleksā, Rīgā), sērijā 3:3

Lai noskaidrotu pusfināla sērijas starp komandām "Mogo-RTU/Rockets" un "Lielvārde" uzvarētāju, vajadzīgs izrādījās maksimālais spēļu skaits – pēc sešiem aizraujošiem mačiem rezultāts sērijā ir neizšķirts – 3:3. Divas reizes vadībā bija izvirzījušies studenti, lielvārdieši tikpat reižu spēja atjaunot neizšķirtu - Rīgā vispirms ar 6:3 uzvarēja mājinieki, bet pēc tam "Lielvārde" ar 10:7. Lielvārdē rīdzinieki, kuru sastāvā pēc traumas sadziedēšanas atgriezās vārtsargs Andis Blinds, svinēja pārliecinošu uzvaru ar 9:3, bet otrajā mačā "Lielvārde" revanšējās ar 3:2. Pēc tam jau "Lielvārde" nonāca soļa attālumā no fināla, Rīgā pamatlaika pēdējās sekundēs izglābjoties no zaudējuma un svinot fantastisku uzvarau ar 3:2. Šo izšķirošo soli lielvārdiešiem neļāva spert "Mogo-RTU/Rockets", kas sērijas sestajā mačā Lielvārdē svinēja pārliecinošu uzvaru ar 9:6, otras finālistes noskaidrošanu atliekot uz šodienu.

 

 Izslēgšanas spēlēs rezultatīvākais "Mogo-RTU/Rockets" sastāvā ar 25 (12+13) punktiem ir Atis Blinds, viņa galvenie palīgi uzbrukumā ir Kārlis Bulāns ar 19 (16+3) punktiem, 17 (12+5) punkti ir Gvido Laugam, 16 (6+10) punkti – Jānim Jansonam, 12 (11+1) punkti – Edžum Bunkam. Rīgas komandas vārtu sargāšanā liela nozīme bijusi gan Andim Blindam, kurš atvairījis 85.71% pretinieku metienu, gan arī Indriķim Siliņam (82.27%) neitralizētu metienu.

 

"Lielvārdes" rindās uzbrukuma līdera lomu izslēgšanas spēlēs uzņēmies Toms Akmeņlauks, kurš ar 32 (21+11) punktiem ir tālu priekšā visiem citiem bombardieriem. Viņa komandā Artim Savinam ir 16 (6+10) punkti, Aivim Kusiņam – 15 (6+9) punkti, Sandrim Virsnītim – 14 (7+7) punkti, bet Mikum Valpēteram – 13 (7+6) punkti. Lielvārdes komandā praktiski visu izslēgšanas spēļu smagumu uz saviem pleciem nesis vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš ar 85.96% atvairītu metienu ir labākais starp saviem amata brāļiem.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

ELVI florbola līgas spēles par medaļām notiks 11.aprīlī Jelgavas Olimpiskajā centrā. Vairāk lasīt: ŠEIT. SIA "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās un internetā (ŠEIT) notiek biļešu iepriekšpārdošana. 
Komandas, kuras regulārajā turnīrā ierindojās augstākā vietā, būs mājinieku statusā un spēli sāks C sektora pusē. Ar biļetēm uz atsevišķām spēlēm ieeja spēļu zālē būs atļauta 30 minūtes pirms attiecīgā mača.

JUGLASCIEMS