"Valmiera/ViA" pagarina sēriju pret "Mogo-RTU/Rockets"

04.03.2015

valmiera_kajins.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfinālā "Valmieras/ViA" sīvā pretošanās regulārā turnīra uzvarētājai "Mogo-RTU/Rockets" šovakar beidzot materializējās panākumā – valmierieši Vidzemes Olimpiskajā centrā svinēja uzvaru ar 6:3, sērijā panākot rezultātu 1:3. Ar "hat-trick" uzvarētāju rindās izcēlās Mārtiņš Kājiņš.

 

Regulārā turnīra uzvarētāja "Mogo-RTU/Rockets" ceturtdaļfināla sēriju pret "Valmieru/ViA" bija sākusi ar trim uzvarām, lai gan nevarētu teikt, ka tās būtu pārliecinošas un viegli nākušas. Pēc diviem Rīgā izcīnītiem panākumiem ar 7:4 un 9:6 sekoja laimīga uzvara arī pretinieku laukumā, bet tikai pagarinājumā – 5:4. Šovakar Valmierā abas komandas tikās jau ceturto reizi – valmieriešiem atkāpšanās ceļa vairs nav, jo sērija turpinās līdz vienas komandas četrām uzvarām. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – sērijas rezultatīvākais Valmieras komandas spēlētājs Gatis Liepiņš 15.minūtē ar precīzu metienu atklāja rezultātu – 1:0. Arī pēc otrās trešdaļas minimāls pārsvars bija laukuma saimniekiem – 3:2. 46.minūtes sākumā rīdzinieks Gvido Lauga panāca izlīdzinājumu (3:3), taču, kā vēlāk izrādījās, tie bija viesu komandas pēdējie vārti šajā mačā. 49.minūtē vārtus "Valmieras/ViA" labā guva dzimšanas dienas gaviļnieks Kaspars Janēvičs (4:3), 51.minūtē Ints Vilks panāca 5:3, bet 59.minūtē savus jau trešos vārtus šajā mačā guva Mārtiņš Kājiņš, raidīdams bumbiņu jau tukšos pretinieku vārtos – 6:3, sērijā 1:3. Sērijas piekto spēli komandas aizvadīs sestdien, 7.martā, Rīgā.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina "hat-trick" autoru Mārtiņu Kājiņu, otrais rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Gatis Liepiņš. Labākā spēlētāja balvu "Mogo-RTU/Rockets" sastāvā saņēma vienu vārtu autors Gvido Lauga.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

FBK "Valmiera/ViA" - "Mogo-RTU/Rockets" 6:3 (1:0, 2:2, 3:1), sērijā 1:3


JUGLASCIEMS