"Rubenei" un "Lielvārdei" iespēja pabeigt sēriju

01.03.2015

Jau šovakar ELVI florbola līgas vīriešiem pusfinālā var iekļūt Kocēnu "Rubene" un "Lielvārde", kurām līdz panākumam ceturtdaļfinālā attiecīgi pār Liepājas "Kuršiem" un "Rīgu" pietrūkst tikai viena panākuma. "Ulbrokai/FS Masters", lai saglabātu izredzes sērijā pret čempioni "Cēsu alu/Lekringu", šodien svarīgs mačs savā laukumā. Visas trīs spēles interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

 

ELVI FLORBOLA LĪGA VĪRIEŠIEM

 

Pulksten 15:30 "Ulbroka/FS Masters" - "Cēsu alus/Lekrings" (Ulbrokas sporta kompleksā), sērijā 1:2

Sīva cīņa turpinās "Ulbrokas/FS Masters" un "Cēsu alus/Lekringa" duelī – šī ir vienīgā ceturtdaļfināla sērijā, kurā šobrīd rezultāts nav 3:0. Vakar ulbrokieši arī savā laukumā izrādīja niknu pretestību titulētajai Cēsu komandai, kurai pēdējā periodā nācās atspēlēties. Pieredzējušā Andra Malkava divi gūtie vārti, otrie no kuriem bija pagarinājuma pirmajā minūtē, ļāva cēsniekiem uzelpot un otro reizi izvirzīties sērijas vadībā. Ulbrokas komandā rezultatīvs turpina būt Pēteris Freimanis, kuram vakar divi goli, bet kopumā jau 10 (8+2) punkti. Cēsu florbolistu rindās rezultatīvākais joprojām ir Andris Rajeckis, kuram šobrīd 7 (4+3) punkti. Neviena no komandām nav mainījusi vārtsargus– cēsnieks Normunds Krūmiņš kopumā atvairījis 47 no 62 pretinieku metieniem, bet ulbrokietis Ivars Dišereits – 64 no 80 metieniem. Noraidījumu tagad jau vairāk "Cēsu alus/Lekringa" florbolistiem - 17 minūtes pret 14 minūtēm. Vakardienas mačā piecas soda minūtes par bīstamu spēli nopelnīja cēsnieks Ingus Laiviņš, tiesa, ulbrokiešiem izmantot to savā labā neizdevās.

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Pulksten 17:00 "Kurši" - "Rubene" (Liepājas OC), sērijā 0:3

Liepājas "Kurši" ir grauzuši grīdas segumu gan Kocēnos, gan savā laukumā, bet visās trijās līdzšinējās spēlēs iznākums bijis viens – lai arī ar nelielu pārsvaru, bet uzvaru svinējusi "Rubene". Interesanti, ka visos trijos mačos ļoti svarīgus vārtus guvis kocēnietis Ingars Matisons. Vakar, kad "Rubene" uzvarēja ar līdz šim lielāko pārsvaru (5:2), viņš izcēlās ar "hat-trick". Kopumā Matisonam ceturtdaļfināla sērijā jau septiņi vārtu guvumi un rezultatīvākā spēlētāja gods savā komandā. Toties liepājniekiem izslēgšanas spēlēs pietrūkst tieši uzbrukuma līderu, kuri būtu rezultatīvi katrā spēlē. Kocēnu komandas vārtus sērijas pirmajā spēlē sargāja Āris Ulmanis, kurš atvairīja 20 no 25 metieniem. Tagad jau otro maču pēc kārtas "Rubenes" vārtos bija Āris Aldiņš, kurš kopumā neitralizējis 40 no 46 metieniem. Liepājnieku cietoksni pirmajās spēlēs sargāja Edgars Rimarenko, kurš atvairīja 58 no 70 metieniem, bet vakar viņa vietu ieņēma Mārtiņš Saulītis, kurš tika galā ar 17 no 21 metiena. Noraidījuma minūšu joprojām vairāk kocēniešiem 23:16.

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Pulksten 19:00 "Lielvārde" - FK "Rīga" (Lielvārdes NSC), sērijā 3:0

"Lielvārde" arī savā laukumā ceturtdaļfināla sēriju pret "Rīgu" turpināja nevainojami, izcīnot kārtējo pārliecinošo uzvaru – 7:3. Interesanti, ka visos trijos mačos lūzums cīņas gaitā iestājās otrajā periodā. Vakar lielvārdieši vidējā trešdaļā guva četrus beatbildes vārtus, liekot drošu pamatu savam panākumam. Trešo reizi pēc kārtas rezultatīvākais starp Lielvārdes florbolistiem bija Toms Akmeņlauks, kuram izslēgšanas spēlēs kopumā jau 13 (10+3) punkti. Pretējā nometnē savu ELVI florbola līgas vīriešiem rezultatīvākā spēlētāja godu saglabā Toms Bitmanis, kuram 6 (3+3) punkti. Rīgas komanda jau paspējusi izmēģināt visus trīs savus vārtsargus – Edgars Jemeļjanovs atvairījis 22 no 30 metieniem, Māris Ronis – 22 no 31, bet Armands Puķītis – 32 no 40. "Lielvārde" joprojām uzticas tikai Jānis Salcevičam, kurš šo uzticību teicami attaisno – neitralizēti jau 88 no 98 pretinieku metieniem. Sapelnīto soda minūšu joprojām divas reizes vairāk rīdziniekiem – 34:17.

Spēles tiešraide: ŠEIT

SF
JUGLASCIEMS