"Bauska" neļauj talseniekiem pārtraukt zaudējumu sēriju

23.10.2014

bauska_14.jpg

Šovakar Latvijas Florbola čempionātā notika viena vīriešu Virslīgas spēle – FK "Bauska", viesojoties pie "Talsiem/Triobet", ne vien mača galotnē izglābās no zaudējuma, bet arī uzvarēja papildlaikā (5:4), sagādājot talseniekiem sesto neveiksmi pēc kārtas. Uzvaras vārti Pētera Zeltiņa kontā.

 

Kā Talsu, tā arī Bauskas florbolisti vismaz pagaidām aizvada ne to veiksmīgāko sezonu – talsenieki čempionātu sāka ar uzvaru, bet tai sekoja pieci zaudējumi pēc kārtas, baušķeniekiem bija divas uzvaras sešās spēles.

 

Spēli Talsos apņēmīgāk uzsāka FK "Bauska" – Toms Niedre pirmajā periodā guva divus vārtus, izvirzot viesus vadībā ar 2:0. Toties otrajā trešdaļā veiksme pagrieza savu vaigu mājiniekiem – trīs vārtus guva talsenieks Andris Blumbahs, pie tam pirmais gols bija viņa simtais punkts Virslīgā. Otrajā pārtraukumā ejot, vadībā jau atradās "Talsi/Triobet" – 4:3. Pēdējais periods tika aizvadīts sīvā cīņā, kuras laikā fiksēts tikai viens vārtu guvums – 58.minūtē baušķenieks Rolands Kovaļevskis realizēja skaitlisko vairākumu, panākoty neizšķirtu – 4:4. Arī papildlaikā labāk veicās "Bauskai" – bija nospēlēts nedaudz par minūti, kad viesu uzbrucējs Pēteris Zeltiņš izdarīja metienu praktiski no nulles leņķa – rikošets no Talsu komandas vārtsarga un baušķenieki varēja līksmot par iegūtiem diviem punktiem – 5:4. FK "Bauska" ar 8 punktiem turnīra tabulā ieņem 9.vietu.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Tomu Niedri, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. "Talsu/Triobet" sastāvā labākā spēlētāja balva tika "hat-trick" autoram Andrim Blumbaham, viņa komandas biedram Madaram Plepim 2 (1+1) punkti.

 

Komandas "Talsi/Triobet" pārstāvis Mārtiņš Maķevics uzteica talseniekus, kuri otrajā periodā spēja lauzt spēles gaitu, pārņemt vadību un pat izvirzīties vadībā. Pēdējā periodā cīņa gan izlīdzinājusies, bet veiksme bijusi baušķenieku pusē. Sevišķi uzskatāms tas esot bijis pagarinājumā, kad Bauskas komandas uzbrucējam Pēterim Zeltiņam vairs nebija kur likt bumbiņu – viņš praktiski bezcerīgā situācijā metis to uz vārtu pusi, bet tā tomēr atrada sev vietu talsenieku cietoksnī.

 

"Talsi/Triobet" - FK "Bauska" 4:5 PL (0:2, 4:1, 0:1, 0:1) 

Metienu attiecība:

33:32 (7:8, 14:9, 10:14, 2:1)

Rezultatīvākie:

"Talsi/Triobet" – Andris Blumbahs 3 (3+0), Madars Plepis 2 (1+1), Sandis Bērziņš 1 (0+1), Jānis Klestrovs 1 (0+1), Kristaps Riekstiņš 1 (0+1).

FK "Bauska" – Toms Niedre 3 (2+1), Gints Velmunskis 1 (1+0), Rolands Kovaļevskis 1 (1+0), Pēteris Zeltiņš 1 (1+0), Dinārs Vaitaitis 1 (0+1), Ģirts Laugalis 1 (0+1). 

JUGLASCIEMS