L.Vancāne un M.Ronis - AVEX mēneša labākie spēlētāji martā

14.04.2014

avex_2.jpg

Latvijas Florbola savienība (LFS) paziņojusi Latvijas čempionāta pagājušā mēneša labākos spēlētājus sieviešu un vīriešu Virslīgā. Sieviešu Virslīgā par labāko atzīta komandas "Ķekavas Bulldogs" uzbrucēja Līga Vancāne, bet vīriešu – FK "Rīga" vārtsargs Māris Ronis. Balvas laureātiem tiks pasniegtas sadarbībā ar uzņēmumu AVEX (Tavs Audio-Video Experts).

 

Uzbrucējas Līgas Vancānes pārstāvētā sieviešu Virslīgas komanda "Ķekavas Bulldogs" martā aizvadīja astoņas spēles, uzvaru izcīnot gan tikai divās no tām, toties pirmo reizi kluba vēsturē tiekot pie medaļām. Regulārā turnīra pēdējās spēlēs "Ķekavas Bulldogs" savā laukumā ar 3:4 piekāpās RSU florbolistēm, viesos ar 4:8 zaudēja "Ķekavai" (L.Vancānei viens vārtu guvums) un ar 7:2 sakāva "Ādažus" (L.Vancānei 4 (1+3) punkti), kā arī savā laukumā ar 2:10 atzina Kocēnu "Rubenes" pārākumu. Arī pusfināla sērijā ķekavietes bija jātiekas ar "Rubeni" – nākamajām čempionēm tika zaudēts ar 6:11 (L.Vancānei 2 (1+1) punkti), ar 3:13 (L.Vancānei viens vārtu guvums) un ar 3:10 (L.Vancānei divas rezultatīvas piespēles). Toties mačā par bronzas medaļām "Ķekavas Bulldogs" ar 8:5 pārspēja RSU komandu (L.Vancānei trīs gūti vārti un labākās spēlētājas balva). Ar sezonas laikā gūtiem 45 (17+28) punktiem Līga Vancāne ir otrā rezultatīvākā savā komandā, bet visā Virslīgā – piektā labākā punktu guvēja.

 

Vīriešu Virslīgas komanda FK "Rīga" ar vārtsargu Māris Roni ierindā pagājušajā mēnesī aizvadīja deviņas spēles, uzvaru svinot trijās no tām. Ceturtdaļfināla sērijā rīdzinieki spēkojās ar Kocēnu "Rubeni". Pirmajā mačā "Rīga" zaudēja ar 2:6 (Ronis 40 minūtēs atvairīja 22 no 25 metieniem), bet otrajā – ar 5:6 pēcspēles metienos (Ronis atvairīja 39 no 45 metieniem). Tomēr pusfinālā iekļuva tieši "Rīga", jo spēja uzvarēt trijās nākamajās spēlēs: 3:1 (Ronis atvairīja 49 no 50 metieniem un tika atzīts par labāko spēlētāju), 6:5 (Ronis atvairīja 25 no 29 metieniem un vēlreiz atzīts par labāko) un 11:10 papildlaikā (Ronis atvairīja 62 no 72 metieniem). Pusfināla sērijā FK "Rīga" trīs reizes piekāpās "Lielvārdei": 6:16, 7:9 (Ronis atvairīja 19 no 28 metieniem un saņēma labākā spēlētāja balvu) un 9:10 papildlaikā. Spēlē par bronzas medaļām rīdzinieki ar 4:7 piekāpās "RTU/Inspecta" florbolistiem (Ronis atvairīja 33 no 40 metieniem).

 

AVEX balvas ieguvēji 2013./2014.g. sezonā

MĒNESIS

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Septembris

Ilga Jēkabsone (Rubene)

Alvis Dāle (FK Rīga)

Oktobris

Inga Ametere (Ķekavas Bulldogs)

Toms Bitmanis (FK Rīga)

Novembris

Elīza Elizabete Bērziņa (FK Ķekava)

Sandris Virsnītis (Lielvārde)

Decembris

Sintija Miļuna (RSU)

Aivis Kusiņš (Lielvārde)

Janvāris

Zeltīte Bankava (Rubene)

Gatis Akūlovs (Rubene)

Februāris

Paula Egle (Rubene)

Kārlis Bulāns (RTU/Inspecta)

Marts

Līga Vancāne (Ķekavas Bulldogs)

Māris Ronis (FK Rīga)

 

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

SF
JUGLASCIEMS