Universiādes čempionu tituli LSPA un RSU

22.01.2013

studenti_lspa_lfs.jpg

Latvijas XXIII Universiādes florbola turnīrs aizvadītās nedēļās nogalē Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā noslēdzās ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) vīriešu komandas un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) sieviešu vienības uzvaru. Kopumā turnīrā startēja desmit augstskolu florbolisti.

 

Pagājušā gada decembrī cīņā par uzvaru vīriešu konkurencē iesaistījās desmit augstskolu 12 komandas, aizvadot priekšsacīkstes. Tikai astoņas labākās vienības ieguva tiesības piedalīties 20. janvāra izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālos panākumus guva favorītes, bet pusfinālmaču rezultāti jau bija daudz grūtāk nosakāmi. Vispirms LSPA ar 8:7 pārspēja iepriekšējās Universiādes čempionvienību Latvijas Universitāti (LU), bet Rīgas Tehniskā universitāte ar 10:5 pārspēja RSU.

 

Lielajā finālā LSPA florbolisti jau no pirmajām minūtēm ieguva iniciatīvu, pārvēršot to vairāku vārtu pārsvarā pār RTU. Spēlē kopumā LSPA triumfēja ar 7:3, izcīnot arī „Lino.lv” dāvanu karti 500 latu vērtībā „Oxdog” inventāra iegādei. Par fināla varoni kļuva Pēteris Zeltiņš, kurš nākamajiem čempioniem guva piecus no septiņiem vārtiem.

 

Latvijas Universiādes bronzas medaļas ieguva RSU, kas ļoti rezultatīvā mačā tomēr prata nosargāt uzvaru pār LU – 11:10.

 

Par finālturnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva LSPA pārstāvis Henrijs Uzraugs, kura rēķinā 15 vārti un 13 rezultatīvās piespēles. Labāko spēlētāju balvas saņēma RTU uzbrucējs Jānis Jaunzems, RSU aizsargs Aivis Hammers un LU vārtsargs Rihards Mickēvičs.

 

Sieviešu turnīrā startēja trīs komandas, kuras pēc apļa turnīra sistēmas noteica uzvarētājas. Pirmajās spēlēs LU ar 4:2 pārspēja LSPA, bet RSU ar 5:1 uzveica LSPA. Līdz ar to turnīra trešais mačs kļuva par izšķirošo cīņā par čempionu titulu. RSU ar 3:1 pārspēja pagājušā gada čempionvienību LU.

 

Rezultatīvākās spēlētājas lauri tika Ilzei Justamantei (RSU), bet par labākajām tika atzīta LU uzbrucēja Līga Akmeņkalne, LSPA aizsardze Anna Reineka un RSU vārtsardze Monta Čēma.

 

Latvijas XXIII Universiādi florbolā organizē Latvijas Augstskolu Sporta savienība  (LASS) kopā ar Latvijas Universitātes Sporta Servisa Centru (LUSSC) un sadarbībā ar Florbola attīstības aģentūru  (FAA). Atbalsta - Rīgas Dome, “Venden” un “Lino.lv”.

 

 

Latvijas Universiādes čempioni

 

LSPA vīriešu komanda: Roberts Tīfentāls, Henrijs Uzraugs, Ervīns Torsters, Edgars Gailītis, Uģis Šusts, Pēteris Bušs, Imants Lastovskis, Mārtiņš Čampa, Jurģis Pakalns, Ēriks Bauers, Aigars Bērziņš, Andris Rajeckis, Jānis Liepa, Pēteris Zeltiņš.

 

RSU sieviešu komanda: Liāna Aldiņa, Ilze Justamente, Monta Čēma, Marta Spure, Agnese Kāposte, Agnese Saulīte, Aija Vancāne.


JUGLASCIEMS