Vidzemes čempionātā uzvar "Gulbene", "Pārgauja" un "Farmclub"

18.12.2012

vidzeme.jpg

Nedēļas nogalē Vidzemes Olimpiskajā centrā tika aizvadītas trīs Vidzemes florbola čempionāta spēles. Pie uzvarām šoreiz izdevās tikt "Gulbenei", kas ar rezultātu 11:4 pārliecinoši apspēlēja "Piktos Putnus". Citā spēlē "Pārgauja" ar rezultātu 9:6 lika kapitulēt "Gaterim", bet turnīra galvenie favorīti "Farmclub" florbolisti ar rezultātu 12:6 pārspēja "Puķītes".

 

Vidzemes čempionātā florbolā šosezon startē 11 komandas no Valmieras un citiem Vidzemes reģiona novadiem. Šobrīd pilnā sparā rit čempionāta pirmā apļa regulārais turnīrs. Turnīra tabulas pirmajā pozīcijā pašlaik atrodas "Pārgauja", kas izcīnījusi divas uzvaras, kā arī piedzīvojusi vienu zaudējumu. Tomēr jāņem vērā, ka komandas aizvadījušas atšķirīgu spēļu skaitu.

 

Aizvadītās nedēļas nogalē Vidzemes Olimpiskā centra florbola laukumā norisinājās trīs spēles, kurās "Gulbene" tikās ar "Piktajiem Putniem", "Pārgauja" mērojās spēkiem ar "Gateri", bet pērnas sezonas čempione "Farmclub" aizvadīja spēli pret "Puķītēm".

 

"Gulbene" - "Piktie putni"

Spēles pirmais periods pagāja pilnīgā "Gulbenes" dominancē, jo "Pikto putnu" vārtos tika raidītas piecas bezatbildes bumbiņas. Pa diviem vārtiem guva Jānis Stībelis un Kristaps Ķulis, bet ar vienu precīzu metienu izcēlās Ignats Safronovs. Otrajā periodā Elvis Stiprais un Edvards Kažmers divus vārtus "putniem" gan atguva, tomēr turpinājumā gulbenieši iemeta vēl trīs vārtus, panākot jau 8:2. Trešajā periodā spēles gaitu "Piktajiem putniem" lauzt neizdevās. Lai arī trešdaļas sākumā Krišs Lužinskis un Elvis Stiprais panāca 4:8, tomēr spēles izskaņā Mika Liepiņa vārtos ielidoja vēl trīs Gulbenes spēlētāju raidītās bumbiņās. Spēle noslēdzās ar "Gulbenes" uzvaru 11:4.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā lielisku spēli aizvadīja Jānis Stībelis, kura kontā trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles. "Pikto putnu" rindās divi vārti Elvim Stiprajam.

 

"Pārgauja" - "Gateris"

Spēles rezultātu atklāja "Pārgauja", tomēr, pateicoties Reiņa Liepiņa precīzajam metienam, "Gatera" vienībai izdevās atspēlēties. Trešdaļas turpinājumā nedaudz veiksmīgāk laukumā darbojās "Pārgauja", gūstot divus vārtus un panākot 3:1. Otrajā periodā Artūrs Šulcs ar soda metienu izvirzīja "Pārgauju" vadībā jau ar 4:1, tomēr turpinājumā, pateicoties diviem Dāvja Ādamsona un vieniem Nika Ādamsona gūtajiem vārtiem, "Gaterim" izdevās panākt izlīdzinājumu. Izšķirošo trešo periodu sekmīgāk nospēlēja "pārgaujieši", kuru labā trīs vārtus pēc kārtas guva Edgars Puriņš. Lai arī "Gaterim" vienus vārtus izdevās atspēlēt, tomēr visā spēlē uzvaru ar rezultātu 9:6 izcīnīja "Pārgauja".

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā četrus vārtus guva Edgars Puriņš, bet "Gatera" rindās pa diviem vārtiem Reiņa Liepiņa un Dāvja Ādamsona rēķinā.

 

"Farmclub" - "Puķītes"

Par šīs cīņas favorītiem neapšaubāmi bija jāuzskata pērnās sezonas čempioni "Farmclub" florbolisti. Jau no pirmās trešdaļas viņi savu favorītu statusu apliecināja arī laukumā. Divus vārtus pirmajās 15 spēles minūtēs izdevās gūt Normundam Zēmelim, bet ar vienu precīzu metienu izcēlās Mārtiņš Auziņš. Otrajā trešdaļā "Farmclub" panāca jau 5:0, tomēr tad savu vārdu teicu arī "Puķītes", kas pēc Ivara Brusova metiena vienus vārtus atguva. Trešdaļas turpinājumā "Farmclub" vīriem izdevās gūt vēl trīs vārtus, panākot 8:1. Trešajā trešdaļā jau laukumā sekmīgāk darbojās "Puķītes" florbolisti, kas uzvarēja trešo periodu ar 5:4. Visā spēlē gan pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Farmclub", pārspējot pretiniekus ar 12:6.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar trīs vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Normunds Zēmelis un Elvijs Beikmanis, bet "Puķīšu" rindās Dāvids Toms Bielis izcēlās ar trīs vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

JUGLASCIEMS