"Czech Open" vislabāk veicies "RSU/Runway" un FBK "Ķekava"

19.08.2012

q-100.jpg

No 16. līdz 19. augustam Čehijā jau 20. reizi norisinājās starptautiskas florbola turnīrs "Czech Open". Arī šogad šajā turnīrā piedalījās vairākas Latvijas komandas, no kurām vistālāk (līdz ceturtdaļfinālam) tika "RSU/Runway" meitenes un FBK "Ķekava" vīri.

 

"RSU/Runway" cīnījās sieviešu Elites grupā, kur ceturtdaļfinālā ar 0:4 atzina Zviedrijas kluba "IBK Dalen" pārākumu. Turnīra gaitā par rezultatīvāko mūsu komandas spēlētāju ar 5 (3+2) punktiem kļuva Luīze Biļinska. Jāpiebilst, ka šajā turnīrā "RSU/Runway" sastāvā bija pieteikta arī Latvijas valstsvienības vārtsardze Lauma Višņevska.

 

Vīriešu grupā līdz ceturtdaļfināla stadijai tika FBK "Ķekava", kas cīņā par pusfinālu pēcspēles metienos ar 3:4 piekāpās Čehijas komandai "FBC Liberec". Ķekaviešu rezultatīvākais spēlētājs bija Mārtiņš Brigmanis, kura kontā 12 (10+2) punktu.

 

Cēsu "Lekrings" astotdaļfinālā bija izvirzījusies vadībā ar 4:0 spēlē pret čehu FBC "Kladno", taču zaudēja ar 4:5. Cēsnieku rezultatīvākais spēlētājs Čehijā bija Andris Malkavs ar 9 (5+4) punktiem.

 

1/16 fināla stadijā no turnīra izstājās FK "Valmiera" un "Riga Mix". Valmierieši ar 2:3 zaudēja Šveices kluba "SV Wiler-Ersigen" junioru komandai, bet rīdzinieki ar 1:2 zaudēja "FB Hurrican Karlovy Vary" (Čehija). FK "Valmiera" sastāvā šajā turnīrā rezultatīvākās ar 5 (2+3) punktiem bija Mārtiņš Broks, bet komandā "Riga Mix" – Mairis Laiva ar 6 (5+1) punktiem.

 

"Riga Mix" 1/16 finālā iekļuva, pateicoties iepriekšējā spēļu kārtā ar 3:2 izcīnītajam panākumam pār citu Rīgas komandu - "Rigas Bigfoots". Vienībā "Rigas Bigfoots" rezultatīvākie bija Edgars Poņemeckis ar 3 (3+0), Edgars Gailums ar 3 (2+1) un Māris Stumbiņš ar 3 (0+3) punktiem.

 

1/64 fināla barjeru nepārvarēja FK "Ādaži", kas ar 2:3 piekāpās čehu komandai "TJ Banik Sokolov". Ādažnieku rindās rezultatīvākais šajā turnīrā bija Mārtiņš Lūsis, kur atzīmējās ar 4 (3+1) punktiem.

 

1/128 finālā FK "Ādaži" tikās ar vēl vienu komandu no Latvijas - "Jelgavas novads", un uzvarēja ar 3:0. Rezultatīvākais jelgavnieku rindās šajā turnīrā bija Kaspars Lisovskis ar diviem vārtu guvumiem.

 

Junioru grupā Latviju pārstāvēja "Valmiera/BSS", bet ne pārāk veiksmīgi – trim zaudējumiem apakšgrupas spēlēs sekoja sakāve jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā – 0:16 pret čehu "x3m team SSK Future".

 

Par jubilejas turnīra uzvarētāju sieviešu Elites grupā kļuva Čehijas klubs "Herbadent SJM Praha 11". Vīriešu Elites grupā triumfēja Zviedrijas "Pixbo Wallenstam IBK". Sieviešu grupā uzvarēja čehu "Elite Praha", vīriešu grupā – zviedru "RIG Umea IBF yellow". Junioru grupā 1. vietu izcīnīja Čehijas komanda "BILLY BOY Mlada Boleslav".


JUGLASCIEMS