Čempioni noskaidroti – "Las ardillas rabiosas", "Varska" un "FK Rīga"!

13.08.2012

rigafk.jpg

Pagājušās nedēļas nogalē noslēdzās LIDO Vasaras līgas sezona. Par uzvarētājiem kļuva "FK Rīga" (A grupa), "Varska" (B grupa) un "Las ardillas rabiosas" (S grupa).

 

Vasaras līgas finālspēles notika šim turnīram neierastā vietā – Rīgas Olimpiskajā sporta centrā. Tas tādēļ, ka laika prognoze bija tik nepastāvīga un neprognozējama, cik neprognozējama tā var būt. Turnīram bija jāfinišē un tika pieņemts lēmums par spēlēšanu telpās.

 

Sieviešu grupā finālā tikās divas viena kluba izveidotās komandas – "Las ardillas rabiosas" un "Chillax". Play-off katra no komandām iesāka no diametrāli pretējām pozīcijām. Ardillas regulāro turnīru pabeidza pirmajā vietā un uzreiz iekļuva pusfinālā, kur ne bez grūtībām pieveica "Ķekavas Bulldogs". "Chillax" ieņēma pēdējo vietu un ceļā uz finālu tika galā ar "PengWins" un "KoMix". Abu komandu spēlē priekšsacīkstēs cīņa ritēja punkts punktā un tikai par vienu solīti labākas bija "Las ardillas rabiosas". Tas liecināja, ka fināls varētu būt spraigs. Turklāt Ardillas uz finālu ieradās ne tuvu tajā spēcīgākajā sastāvā. Piektajā minūtē vadībā izvirzījās "Chillax", bet jau pēc pāris minūtēm divus vārtus bija guvušas "Las ardillas rabiosas". Līdz perioda beigām katrai komandai vēl pa vieniem vārtiem un rezultāts 3:2 "Las ardillas rabiosas" labā. Otrā perioda sākumā "Chillax" ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī izvirzījās vadībā. Taču "Las ardillas rabiosas" atkal spēja atspēlēties un izvirzīties priekšā. Tas notika piecas minūtes līdz 2.perioda beigām. Šajā laikā nekādas izmaiņas rezultātā vairs nenotika un sīvā cīņā uzvaru ar 5:4 izcīnīja "Las ardillas rabiosas".

 

A grupas finālā tikās "FK Rīga” un "Salmingsports". Pēc priekšsacīkšu rezultātiem spriežot, favorītu statuss pienācās "Salmingsports" komandai, taču tas bija tikai uz papīra. Par labu "FK Rīgai” runāja divi citi apstākļi – šīs komandas pieredzē jau ir viens LIDO Vasaras līgas tituls, kā arī ļoti labi aizvadīts play-off, kur ceļā uz finālu pieveiktas pāris ļoti spēcīgas komandas. Spēles pirmās desmit minūtes aizritēja abpusēji neizteiksmīgi un piesardzīgi. Labi un pārliecinoši darbojās abi vārtsargi. Perioda vidū "FK Rīga" guva pirmos vārtus, bet līdz perioda beigām savu pārsvaru jau trīskāršoja – pēc pirmā puslaika 3:0. Otrajā puslaikā "Salmingsports" centās izspiest maksimumu, taču, iespējams, pietrūka komandas sadarbības, jo katrs vēlējās uzņemties iniciatīvu, metieni tika izdarīti no visām iespējamām pozīcijām, bet parasti tie tika bloķēti vai bija neprecīzi. Otrajā periodā "Salmingsports" guva divus vārtus un šķita jau, ka viņi spēs arī izlīdzināt. Sekoja pusminūtes pārtraukums, bet pēc tā vārtus guva "FK Rīga". Līdz sirēnai rezultāts nemainījās - 4:2, un uzvaru finālā izcīnīja "FK Rīga" florbolisti, kuri nu kļuvuši par divkārtējiem LIDO Vasaras līgas čempioniem.

 

B grupas finālā sacentās "Infolapas.lv" un "Varska". "Infolapas.lv" florbolisti priekšsacīkstes bija beiguši otrajā pozīcijā. Lai arī komandas nosaukums šogad bija citādāks kā iepriekš, komandas kodols bija tas pats un "Infolapas.lv" mērķis bija beidzot tikt pie kārotā LIDO Vasaras līgas čempionu titula. Iekļūšana finālā viņu izredzes sasniegt mērķi ļoti paaugstināja. "Varska" priekšsacīkstes pabeidza kā ceturtā. Iekļūstot finālā, viņi apliecināja, ka pareizi bijuši pieskaitīti pie turnīra favorītiem. Spēlē sākās enerģiski un šķiet, ka labāk noskaņojusies bija "Varska", kas jau pirmajās minūtēs guva divus vārtus. "Infolapas.lv" savus pretiniekus atvēsināja perioda vidū, izlīdzinot rezultātu. Tomēr Gatis Gailums vadībā atkal izvirzīja "Varska". Otrajā periodā vārtus guva tikai viena komanda – "Varska" un spēles rezultāts 5:2. Interesanti, ka B grupas rezultatīvākais spēlētājs Andrejs Cvetkovs palika bez punktiem, taču ļoti sauss pulveris bija citam – Mārtiņš Zaikovskis šajā spēlē guva četrus no pieciem vārtiem un pie vieniem rezultatīvi asistēja. Lai kā arī necentās "Infolapas.lv", viņu pretinieki šoreiz bija labāki. "Infolapas.lv" ļoti pietrūka viņu līdera Edgara Gailuma, savukārt "Varska" vārtsargs pēdējās turnīra spēles aizvadīja gandrīz perfekti.

 

Lai arī pašas galvenās spēles jau nospēlētās, vēl viena tomēr ir atlikusi. Spēle par 3.vietu A grupā starp komandām "SB Moscow Never Sleeps" un "Narvesen Sūkļa Bobi" notiks šodien 18:00 Rīgas OC. Domājams, ka šajā spēlē neviens nevienam neko nedāvinās...izņemot mūs – turnīra rīkotājus!

JUGLASCIEMS