Notiks Latvijā pirmais florbola vārtsargu salidojums

10.08.2012

img_3829.jpg

1. un 2. septembrī Talsos notiks pirmais florbola vārtsargu salidojums jeb nometne, kurā aicināti piedalīties spēlētāji no visas Latvijas neatkarīgi no viņu vecuma, jo divas dienas intensīvi tiks organizēti speciāli treniņi vārtsargiem. Kā ierasts, ar vārtsargiem strādās jaunie treneri Andis Blinds un Valērijs Bodnieks.

 

Talsi tika izvēlēti par salidojuma jeb nometnes vietu tāpēc, ka vietējais florbola klubs nācis pretī un ir apņēmies nodrošināt savu spēlētāju klātbūtni praktiskajos treniņos, lai vārtsargi pēc teorētiskajos treniņos apgūtajām zināšanām tās varētu izmantot praksē. Tāpat bez specializētājiem zāles treniņiem ir plānots strādāt gan pie svarīgo muskuļu saišu stiprināšanas, īpaši ceļiem, kā arī paredzēts psiholoģiskais treniņš un video analīze.

 

Florbola vārtsargu skolas pārstāvis Andis Blinds: "Ideja par šādu nedēļas nogales vārtsargu salidojumu man radās no Šveices, kur viņiem katru gadu notiek šādi speciāli vārtsargu vīkendi. Turklāt, ņemot vērā to, ka septembrī sāksies jaunā sezona, šī būs lieliska iespēja visiem vārtsargiem pirms čempionāta sākuma gūt papildus pārliecību par saviem spēkiem, piedaloties speciālos vārtsargu treniņos un individuāli pilnveidojot savas prasmes. Tie, kuri pie manis trenējušies, zina, ka slodze būs liela un būs daudz un smagi jāstrādā, taču nenoliedzami šāda nometne atspēkos vismaz pāris mēnešu treniņus savos klubos, jo, kā zināms, tā tomēr ir viena no lielākajām problēmām, ka klubu ietvaros vārtsargiem pievērš mazāku uzmanību un ka treniņi bieži notiek pēc principa "kā māki, tā stāvi". Esmu pārliecināts, ka ikviens vārtsargs pēc šādas nometnes būs tikai ieguvējs!"

 

Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons: "Tā ir apsveicama aktivitāte, ko organizē Andis. Latvijas Florbola savienība atbalsta vārtsargu nometnes rīkošanu, jo tā ir lieliska iespēja Latvijas florbola saimē pazīstamiem, profesionāliem vārtsargiem savu pieredzi nodot jaunajai maiņai. Vārtsargs ir puse no komandas, tāpēc svarīgi mērķtiecīgā skatījumā nākotnē domāt un audzināt jaunos vārtsargus, lai viņi izcili darbotos pašmāju turnīros, kā arī starptautiska līmeņa spēlēs. Latvijā florbola klubi nepietiekami pievērš uzmanību vārtsargu trenēšanai un attīstībai, tāpēc prieks dzirdēt par šādām labām idejām, kas aizgūtas no florbola lielvalstīm, jo tā būs lieliska iespēja ikvienam Latvijas florbola vārtsargam papildināt savas zināšanas un izmēģināt to pielietojumu praksē, lai pilnvērtīgi sagatavotos jaunajai sezonai. Lai izdodas!"

 

Nometnes laikā kopumā paredzēti pieci intensīvi treniņi, kā arī psiholoģiskais treniņš un video analīze. Dalības maksa par nometni ir 25 lati. Tajā iekļauti visi treniņi, piecas lielās ēdināšanas plus uzkodas un ūdens, kā arī telpas nakšņošanai. Turklāt tālāk dzīvojošajiem vārtsargiem, kuri ir no Vidzemes, tiks palīdzēts arī ar nokļūšanu Talsos no Rīgas. Ja ir īpaša vēlme, var pieteikties arī spēlētāji, kuriem tā būs papildus iespēja uzlabot savu metienu kvalitāti un tehniku.

 

Pirmo florbola vārtsargu salidojumu atbalsta Latvijas Florbola savienība, vārtsargu inventāra ražotājs BLIND SAVE un florbola zīmols OXDOG.

 

Vairāk informācijas par vārtsargu salidojumu var iegūt www.draugiem.lv/florbolavartsargiem, kā arī pa epastu andis.blinds@gmail.com vai telefonu 26533599. Jāpiebilst, ka pilna nometnes programma tiks publicēta šīs nedēļas laikā.

JUGLASCIEMS