J.Daliņa stadiona kausu izcīna "Rīgas lauvas" un "Rubene"

09.06.2012

dalini_florbols-220.jpg

Vakar, 8.jūnijā, un šodien, 9.jūnijā, Valmierā notika J.Daliņa kausa izcīņas turnīri florbolā U-8 un U-10 vecuma grupas zēnu komandām. U-8 vecuma grupā uzvaru svinēja "Rīgas lauvas", bet čempionu kausu U-10 grupā izcīnīja "Rubenes" jaunie florbolisti.

 

Turnīri, ko rīkoja Latvijas Florbola savienība sadarbībā Vidzemes olimpisko centru, Valsts Prezidenta balvas izcīņas vieglatlētikā sacensību ietvaros un notika J.Daliņa stadionā. ZU-8 vecuma grupā meistarīgākie izrādījās "Rīgas lauvu" puikas, kas aiz sevis atstāja komandas "Valmiera", "Rubene" (Kocēni) un "Pārgauja" (Stalbe). ZU-10 vecuma grupā triumfēja "Rubene", 2.vietā "Ķekavas Bulldogi", bet 3.vietā mājinieki – valmierieši.

 

ZU-10 vecuma grupā Kocēnu "Rubenes" puikas un viena meitene šodien pa divām reizēm pārspēja "Valmieru" (4:1 un 9:1) un "Ķekavas Bulldogus" (8:0 un 3:2). Komandas treneris Ivars Jēkabsons atzinās, ka viņam ir liels prieks, tiesa, ne vien par izcīnīto kausu, bet galvenokārt par to, ka tik saulainā un vasarīgā dienā bija iespēja uzspēlēt ārā, kas ir daudz patīkamāk, nekā zālē. Spēlēt ārā ļoti patika bērniem, lielākajai daļai no kuriem tā bija pirmā tāda pieredze, ļoti apmierināti bija arī viņu vecākiņu. I.Jēkabsons uzsvēra, ka, ja tikai būs tāda iespēja, viņa trenētie florbolisti tādos turnīros noteikti piedalīsies vēl. Žēl tikai, ka šoreiz vēl bijis tik maz komandu.

 

LFS prezidents Ilvis Pētersons pastāstīja, ka J.Daliņa stadiona kausa izcīņas turnīrs kļūšot par ikgadēju tradīciju. Jau šosezon LFS plāno noorganizēt vēl vismaz divus līdzīgus turnīrus, viens no kuriem notikšot jau jūlijā, bet otrs – Londonas olimpisko spēļu laikā. Otrais norisināšoties Rīgā pie kongresu nama. Turnīri būšot paredzēti tieši abu jaunākā vecuma grupu bērniem.

 

Turnīra rīkotāji - Latvijas Florbola savienība un Vidzemes olimpiskais centrs - pateicas visām komandām par dalību pirmajā J.Daliņa stadiona kausa izcīņas turnīrā.


JUGLASCIEMS