AVEX mēneša spēlētājs Dišereits: Vispirms kolektīvs, tad uzvaras

25.05.2012

lfs_disereits.jpg

Latvijas Florbola savienības (LFS) par AVEX (Tavs Audio-Video Experts) aprīļa labāko spēlētāju atzītais vicečempiones "Ķekavas" vārtsargs sarunā ar žurnālu "Sports" uzsver, ka sezonas laikā izveidojies lielisks kolektīvs, kurš tad pavasarī bija gatavs pakāpties augstāk par regulārajā sezonā izcīnīto piekto vietu.

 

20 gadu veco RTU studentu Dišereitu šajā pavasarī var droši nosaukt par sudraba kalēju, jo pirms nedēļas šādas raudzes medaļas tika izcīnītas arī SELL studentu spēlēs Somijā.

 

Latvijas Florbola savienība par AVEX mēneša spēlētāju martā bija atzinusi Lielvārdes pārstāvi Tomu Akmeņlauku, kurš bija čempionāta zelta vārtu autors. Atzinība par aprīli tika sezonas izšķirošās epizodes it kā antivaronim — Ķekavas vārtsargam, kurš Akmeņlauka metienu neatvairīja.

 

„Arī man tas bija pārsteigums, jo tradicionāli tiek izcelti uzvarētāju uzbrucēji. Iespējams, pats sev nebūtu pasniedzis šo balvu, jo atceros dažas epizodes, kurās noteikti būtu varējis nospēlēt labāk,” spriež Ivars. „Pusfinālā gandrīz visas spēles laukumā bija Jānis Bramanis, kurš arī iesāka finālsēriju, piedaloties Ķekavas zaudējumā ar 5:12. Lai arī turpmāk vārtu sargāšana tika uzticēta man, skaidrs, ka tik lielā vārtu birumā liela daļa vainas jāuzņemas arī komandai kopumā. Mēs slikti iesākām finālsēriju, it kā automātiski apstiprinot, ka Lielvārdei pienākas favorītu statuss. Pēc tam jau viss mainījās.”

 

Lai arī Ķekavas vārtsargs saka, ka kopš cīņas par zelta medaļām jau pagājusi vesela mūžība, taču viņa atmiņā palikušas pāris epizodes, kurās vajadzējis nosargāt vārtus.

 

„Sērijas ceturtajā spēlē pēc pirmajiem diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts — 3:3. Bija skaidrs, ka šajā mačā uzvarēs komanda, kura gūs nākamos vārtus. Noteikti varēju neielaist ceturtos vārtus. Beigu beigās Lielvārde uzvarēja ar 6:3. Savukārt no septītās spēles palicis atmiņā ceturtais vārtu zaudējums, kad Jānis Jansons izpildīja griezto metienu. Tas noteikti bija ņemams! Tobrīd rezultāts kļuva 1:4,” savas kļūmes uzskaita Dišereits. „Ne vienmēr izdodas uzminēt uzbrucēja ieceri, tādēļ tikai pēc videoieraksta noskatīšanās secināju, ka labāk bija palikt vārtos. Tobrīd biju pieņēmis lēmumu izlēkt no vārtiem, lai patraucētu uzbrucējam. Tomēr Akmeņlaukam izdevās gūt vārtus – ne ar stipru, bet precīzu metienu.”

 

Interviju ar Ivaru Dišereitu pilnībā lasiet žurnāla "Sports" interneta lapā - www.sporto.lv.

 

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

JUGLASCIEMS