"Spēks ir mūsos!" /Lielvārde/

25.04.2012

kauss12.jpg

Par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas jauno čempioni kļuvusi komanda "Lielvārde", kas finālsērijas septītajā spēlē ar 5:4, bet visā sērijā ar 4:3 pārspēja "Ķekavu". Uzvaras vārtus papildlaika 5.minūtē guva lielvārdiešu astoņpadsmitgadīgais talants Toms Akmeņlauks.

 

Tik līdzjutēju pilnas Vidzemes olimpiskā sporta centra tribīnes, kā šovakar, finālsērijas laikā vēl nebija bijušas. Jāuzteic abu komandu līdzjutēji, kuri savus favorītus atbalstīja no pirmās līdz pēdējai sekundei, bet pēc mača teica sirsnīgu paldies. "Lielvārde" pamatīgi pārsteidza ar savu sākuma sastāvu, jo vietu vārtos atvēlēja nevis pirmajām numuram visas sezonas garumā, bet gan jaunajam vārtsargam Normundam Krūmiņam. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, jāsaka, ka Krūmiņš savējos nepievīla – viņš bumbiņas nevis atvairīja, bet lielākoties droši ķēra, ne pie vieniem ielaistajiem vārtiem nebija lielākais vaininieks, piedevām, spēja izcelties ar rezultatīvu piespēli.

 

Izšķirošo cīņu krietni veiksmīgāk uzsāka lielvārdieši, kuri pēc Mikus Valpētera, Arta Savina un Mihaila Kostuseva precīziem raidījumiem 16.minūtē bija izvirzījušies vadībā ar 3:0. Pirmā perioda izskaņā "Ķekava" Ginta Klēģera personā vienus vārtus atguva – 1:3. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti - "Lielvārdes" spēlējošais treneris Jānis Jansons pēc sava vārtsarga tālas piespēles panāca jau 4:1. Pēdējo periodu ar lielu cīņassparu uzsāka ķekavieši. Viņu ofensīvas deva rezultātu – 46.minūtē Toms Mežotnis panāca 2:4, 57.minūtē Gints Klēģers – 3:4, bet 35 sekundes pirms pamatlaika beigām tas pats Klēģers arī izlīdzināja rezultātu – 4:4. Papildlaikā abām komandām bija iespējas gūt vārtus, taču pirmie to izdarīja lielvārdieši – 5.minūtē Juris Gribusts ar precīzu piespēli uzbrukuma smailē izvirzīja Tomu Akmeņlauku, kurš meta nekļūdīgi – 5:4. "Lielvārde", kas pagājušajā sezonā izcīnīja bronzas godalgas, pirmo reizi kluba vēsturē kļuva par Virslīgas čempioni, apstiprinot savu komandas saukli: "Spēks ir mūsos!"

 

Izšķirošajā finālmača par labāko spēlētāju lielvārdiešu rindās tika atzīts Toms Akmeņlauks, bet pa diviem rezultativitātes punktiem guva Mikus Valpēters, Mihails Kostusevs un Juris Gribusts. Labākā gods "Ķekavas" sastāvā tika Tomam Mežotnim, kuram trīs rezultativitātes punkti. Gintam Klēģeram trīs vārtu guvumi. Balvu kā Virslīgas vērtīgākais spēlētājs saņēma "Lielvārdes" spēlējošais treneris Jānis Jansons.


JUGLASCIEMS