"Lielvārde" parāda raksturu un panāk izlīdzinājumu

15.04.2012

lielvarde11.jpg

Ar katru spēli interesantāks kļūst Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas fināls, kurā šovakar Valmierā "Lielvārde" ar 6:3 pārspēja "Ķekavu", sērijā panākot izlīdzinājumu – 2:2. Ar piecām rezultatīvām piespēlēm lielvārdiešu uzvaru kaldināja spēlējošais treneris Jānis Jansons.

 

Gluži vai par tradīciju kļuvis, ka izslēgšanas spēlēs rezultātu atklāj "Lielvārde". Izņēmums nebija arī šīvakara mačs – jau 6.minūtē lielvārdieši bija izvirzījušies vadībā ar 2:0. Cīņas turpinājums gan ievērojami atšķīrās no iepriekšējo spēļu sižetiem, jo jau pirmās trešdaļas izskaņā "Ķekava" atguva vienus vārtus (1:2), bet otrā perioda vidū jau izvirzījās vadībā ar 3:2. Pēc otrās trešdaļas uz rezultātu tablo līdzsvars – 3:3. Pēdējā periodā turpinājās bezkompromisa cīņa, kurā veiksmīgāki izrādījās lielvārdieši – vispirms Aivis Kusiņš ar tālmetienu pārsteidza nesagatavotu "Ķekavas" vārtsargu Ivaru Dišereitu (4:3), bet pēc tam vēl pa vienam precīzam raidījumam izdarīja Mihails Kostusevs un Artis Savins, atņemot ķekaviešiem pēdējās cerības uz labvēlīgu iznākumu – 6:3.

Uzvarētāju rindās ar piecām (!) rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jānis Jansons, bet par labāko spēlētāju tika atzīts uzvaras vārtu guvējs Aivis Kusiņš. Nedz lielvārdiešu, nedz ķekaviešu sastāvā neviens cits florbolists, izņemot Jansonu, neguva vairāk par vienu punktu, bet labākā spēlētāju starp "Ķekavas" sastāvā tika Jānim Peičam. Arī sērijas piekto un sesto maču abas finālistes aizvadīs 21. un 22.aprīlī Vidzemes olimpiskajā sporta centrā, Valmierā.

 

"Lielvārdes" spēlējošais treneris Jānis Jansons atzina, ka šodienas mačs bija īsta raksturu cīņa. Kad rezultāts bija 3:3, spēles iznākums varēja būt jebkāds, tāpēc svarīgi bija gūt vārtus. To izdarīt izdevās lielvārdiešiem, gūstot pozitīvu pacēlumu atlikušajai spēles daļai. Jansons atzina, ka šī finālsērija īpaši izceļas ar savu agresivitāti – ķekavieši noteikti pelnījuši uzslavu par savu cīņassparu. Pašu Jansonu pretinieki sedzot individuāli, tāpēc viņam neesot daudz iespēju pašām izdarīt metienus pa vārtiem, toties priecē partneri, kuri spēj realizēt viņa piespēles. Jānis Jansons pastāstīja, ka šis ir trešais Latvijas čempionāta fināls, kurā viņš spēlē finālā, iepriekš bija "Ķekavas" un "Talsu" sastāvā. No citām finālsērijām šī atšķiras ar to, ka Jansons ir arī treneris un, kā viņš izteicās, "Lielvārde" šoreiz ir viņa projekts jeb, runājot dziesmas vārdiem: "Manis paša radīts ir šis lērums viss".


JUGLASCIEMS