AVEX februāra spēlētāja Mikova: Jāizmanto katra iespēja spēlēt!

29.03.2012

mikova_bilde1.jpg

Latvijas Florbola savienības (LFS) par AVEX (Tavs Audio-Video Experts) februāra labāko spēlētāju nosauktā “Rubenes” florboliste Lība Daija Mikova uzsver, ka izmanto katru iespēju spēlēt florbolu, neizvairoties pat no mačiem ar kungiem Vidzemes čempionātā.

 

Latvijas vicečempione “Rubene” februārī aizvadīja piecas spēles, visās gūstot uzvaras. Lai arī pārliecinošie panākumi mačos ar “Ķekavas Bulldogs”, “Irlavu/Tukumu” un “Ķekavu/BFF” arī nodrošināja nepieciešamos punktus turnīra tabulā, taču īpaši nozīmīga bija uzvara pār pašreizējo čempionvienību “RSU/Runway” – 6:4. Tieši šis panākums “Rubenei” nodrošināja sava laukuma priekšrocības finālsērijā, kas startēs jau 31. martā Kocēnos.

 

17 gadus jaunā “Rubenes” florboliste Mikova februāra spēlēs guva deviņus rezultativitātes punktus, ieskaitot sešus vārtus. Divās no šiem pieciem mačiem tieši viņa tika atzīta par labāko Kocēnu klubā. Šajā sezonā kopumā Lības rēķinā 19 rezultativitātes punkti.

 

Sekmīgais sniegums nav palicis nepamanīts arī Latvijas U-19 izlases treneriem, kuri Mikovu iekļāva 27 kandidātu sarakstā maijā Slovākijā notiekošajam pasaules čempionātam. 25. martā pirmo reizi U-19 izlases kandidātes sanāca kopā Rīgā.

 

“Mans mērķis florbolā ir starts Latvijas izlases rindās,” uzsver “Rubenes” florboliste Lība Daija Mikova. “Skaidrs, ka pirmais solis uz lielo izlasi ir dalība U-19 komandām. Prieks, ka treneri ir pamanījuši manu spēli un iekļāvuši kandidātu pulkā. Šis man būs pirmais lielais izaicinājums – tikt sastāvā startam pasaules U-19 čempionātā. Darīšu visu, kas ir manos spēkos.”

 

Atceroties “Rubenes” spēles februārī, Mikova uzsver, ka tieši svarīgā spēle ar “RSU/Runway” vislabāk palikusi atmiņā. “Tur bija patiesas emocijas, prieks, skatītāju atbalsts. Lai arī tieši šo komandu cīņā šosezon atkal izšķirsies čempionu tituls, taču prieks, ka neesam kļuvušas par ienaidniecēm. Tajā pašā laika nav šaubu, ka laukumā nav paziņu un draudzeņu, jo visas ir sāncenses,” piebilst Lība. “Notikumi finālsērijā nav prognozējami, jo uzskatu, ka abas komandas ir spēkos ļoti līdzīgas.”

 

LFS mājas lapā apkopotā statistika liecina, ka Mikova šajā sezonā Latvijas čempionāta virslīgā un pirmajā līgā, Vidzemes čempionātā, kā arī MU18 jaunatnes čempionātā kopumā aizvadījusi 57 spēles.

 

“Spēļu nekad nevar būt par daudz,” pārliecinoši paziņo Lība. “Man tiešām patīk florbols, tādēļ izmantoju katru iespēju spēlēt. Vidzemes čempionāts mūsu komandai ir kā eksperimentu vieta, kur var izmēģināt dažādas sadarbības, meklēt kļūdas un trūkumus, kurus nepieciešams novērst. Turklāt spēles ar vīriešu komandām nešaubīgi palīdz uzlabot arī sportisko formu.”

 

Mikova bērnībā izmēģinājusi spēkus volejbolā, orientēšanās sportā, basketbolā un tenisā, bet tad jau radusies interese par florbolu.

 

“Florbolā pirmajos treniņos arī nebija pārliecības, ka esmu izdarījusi pareizo izvēli, taču, laikam ritot, sapratu – šis ir īstais sporta veids,” atceras “Rubenes” florboliste. “Izmēģināju spēkus arī florbola vārtsarga lomā, taču ātri vien sapratu, ka ar savu lielo cīnītājas garu vārtos būs grūti nostāvēt. Tā arī kļuvu par laukuma spēlētāju.”

 

Pašreiz Mikova līdzās florbola treniņiem un spēlēm turpina mācības Valmieras Viestura vidusskolas 11. klasē. “Protams, nav viegli vēl pēc treniņiem vai spēlēm atrast apņēmību pievērsties mācībām, taču pagaidām visam ir izdevies atrast laiku. Skaidrs, ka vēl vismaz vienu sezonu nekas nemainīsies arī manā florbola karjerā, jo Valmierā jāpabeidz vidusskola, un līdz ar to spēlēšana “Rubenē” ir tikai loģiska. Nav šaubu, ka florbolu spēlēšu arī turpmāk. Varbūt pēc gadiem pieciem Latvijā florbolā būs piedzīvojis tik lielu augšupeju, ka būs iespēja kļūt par profesionālu florbolisti?!”

 

Latvijas čempionāta virslīgas finālsērija starp “Rubeni” un “RSU/Runway” startēs 31. martā Kocēnos, bet turpināsies 1. aprīlī Rīgā un 14. aprīlī Valmierā.

 

www.avex.lv (Tavs Audio-Video Experts)

 

Renārs Buivids

SF
JUGLASCIEMS