VUK pagaidām vienīgie bez zaudējumiem VAČF

05.01.2012

bumba.jpg

Arī šogad Vidzemes Olimpiskā centra laukumos tiek aktīvi spēlēts florbols ne tikai Latvijas čempionāta Virslīgas līmenī, bet arī amatieru vidū. Darbadienu vakaros, bieži vien pat uz diviem laukumiem vienlaicīgi, notiek Valmieras atklātā florbola čempionāta spēles, kurā startē 12 komandas. Pagaidām vienīgie, kuri spēlē bez zaudējumiem, ir VUK florbolisti.

 

Čempionāta jaunumi

Šajā ziemas turnīra sezonā kā būtiskākās izmaiņas jāmin, ka čempionātā pievienojusies Gulbenes komanda, kura pagaidām rāda ļoti atzīstamu sniegumu un ir pieteikusies, kā viena no pretendentēm uz medaļām. Kā vēl viena komanda, kas sacensībām piešķir papildus intrigu, ir sieviešu Virslīgas komanda – „Rubene”. Līdz ar to čempionātā ir ne tikai vīriešu komandas, bet arī meitenes metušas izaicinājumu kungiem. „Rubene” par šādu soli izsšķīrusies tādēļ, ka Latvijas čempionāta Virslīgā šogad piedalās tikai piecas komandas, tādēļ papildus spēļu prakse tiek gūta pie vīriem Valmieras atklātajā florbola čempionātā. Noslēdzot 2011. gadu, dāmas astoņās spēlēs tikušas pie trīs panākumiem, ierindojoties astotajā vietā 12 komandu konkurencē.

VUK pagaidām bez zaudējumiem

Par turnīra līderiem ir izvirzījušies Valmieras uzņēmēja kluba florbolisti, kuri pagaidām visās spēlēs ir guvuši uzvaras, spēlējot bez zaudējumiem. Vienīgie punkti zaudēti pret „Gulbeni” un „Rubeni”, kad uzvaras tika gūtas pēcspēles metienos. Pagaidām komanda atrodas pirmajā vietā, par vienu punktu apsteidzot „Farm club”. Komandas galvenais vilcējs ir Māris Rozenbahs, kurš ir ne tikai savas komandas, bet arī visa čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ar 32 gūtajiem punktiem. Vēl attiecīgi 25 un 24 punktus pievieno Reinis Bērzkalns un Mārtiņš Broks.

Cīņa par pirmo trijnieku

Par pirmo trijnieku šobrīd ir sīva cīņa un intriga saglabājas. Tikai par vienu punktu atpaliek „Farm club”, kuriem astoņās spēlēs ir tikai viens zaudējums, kurš piedzīvots pēdējā spēlē ar rezultātu 7:9 pret „Veixmes”. Toties „Farm club” ir visa turnīra visrezultatīvākā komanda, astoņās spēlēs gūstot 97 vārtus, jeb vidēji spēlē vairāk kā 12 vārti! Šīs vienības rezultatīvākais spēlētājs ar 29 punktiem (17 + 12) ir Reinis Krūkliņš.

Turpat pirmajā trijniekā ir arī jau pieminētā „Gulbene”. Arī šī komanda no VUK atpaliek par vienu punktu un ir līdzās „Farm club” ar 21 izcīnītu punktu. Tomēr viņiem ir par vienu spēli vairāk nospēlēts. Šajā komandā nav tik spilgtu uzbrukuma līderu, kā tas ir abās līdervienības. Toties šī komanda vienmēr var lepoties ar ļoti plašu sastāvu un lielāku virknējumu izvēli. Līdz ar to „Gulbenes” panākumi vairāk balstās uz komandas spēli.

Pērnās sezonas medaļnieki

Ja atceramies, tad pagājušajā sezonā čempionāta izskaņā triumfēja „Melnie”, bet otrajā pozīcijā ierindojās „Veixmes”. Šo čempionātu abas minētās komandas nav uzsākušas tik veiksmīgi. „Melnie” ar 16 izcīnītiem punktiem deviņās spēlēs ir ceturtie, savukārt „Veixmes” astoņās spēlēs ir tikuši pie 15 punktiem, dalot 5./6. pozīciju ar pērnās sezonas bronzas medaļu īpašniekiem – „Ceriņi – Virdiži”.

Močas līga

Vēl jāatzīmē, ka komanda "Močas līga" laika gaitā ir krietni paplašinājusi savu spēlētāju loku. Lai visiem būtu iespēja tikt pie pienācīga spēles laika un vakaru vairāk pavadītu laukumā, nevis noraugoties no soliņa uz saviem komandas biedriem, ir izlemts čempinātā startēt ar divām komandām. Ja "Močas līga 1" astoņās aizvadītajās spēlēs uzvaras un zaudējumu dala uz pusēm (4 uzvaras, 4 zaudējumi), tad "Močas līga 2" pagaidām ir vienīgā komanda, kurai nav izdevies tikt pie uzvaras. Vienīgais punkts gūts zaudējot komandai "Veixmes" pēcspēles metienos.

 

JUGLASCIEMS