Zināma VAČF Play-Off izspēles kārtība

13.03.2012

bumba.jpg

Pamazām izslēgšanas spēlēm arī tuvojas Valmieras atklātais čempionāts florbolā (VAČF). Izspēles kārtība nosaka, ka pirmās divas vietas automātiski nodrošina iekļūšanu pusfinālā, bet pārējās astoņas komandas cīnīsies no astotdaļfināla.

 

Regulārais turnīrs tuvojas noslēgumam, līdz ar to saasinās cīņa un intriga par vietām turnīra tabulā, kas garantē dalību izslēgšanas spēlēs, kā arī par divām pirmajām vietām, kas automātiski komandai ļauj iekļūt pusfinālā.


Kā vienīgā komanda, kurai vairs nav izredžu iekļūt izslēgšanas spēlēs, ir „Močas līga 2”. Liela intriga noteikti būs vērojama par pirmajām divām vietām čempionātā pēc regulārā turnīra. Šobrīd izskatās, ka četras komandas cīnīsies par šīm divām ceļazīmēm uz pusfinālu: „Ceriņi-Vidriži”, „Gulbene”, „Farm club” un VUK. Tomēr ne visas komandas ir aizvadījušas vienādu spēļu skaitu. Tā, piemēram, „Gulbene”, kura atrodas otrajā pozīcijā, jau ir nospēlējusi 19 spēles no 22, bet VUK tikai 14, tādēļ pagaidām ir ceturtie.

 

Izspēles kārtība

Čempionāts notiek divos posmos – pirmajā posmā tiek izspēlēts divu apļu regulārais turnīrs, kur tiek noskaidrotas labākās 10 komandas, kuras iegūst tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs, kas uzskatāms par Čempionāta otro posmu.
Čempionāta uzvarētāji tiek noskaidroti otrajā posmā, kur 10 labākās komandas izspēlē izslēgšanas spēļu turnīru kārtās līdz kādas komandas 2 uzvarām un finālā, kā arī spēlē par 3. vietu līdz 1 uzvarai. Fināla spēlēs laiks 3x20 min.

 

1. Kārta

Piedalās tās komandas, kuras ierindojušās no 3. - 10. vietai. Pāru sadalījums: 3. vieta ar 10. vietu - A pāris 4. vieta ar 9. vietu - B pāris 5. vieta ar 8. vietu - C pāris 6. vieta ar 7. vietu - D pāris

 

2. kārta

Savā starpā tiekas A ar D, un B ar C

 

3. kārta (pusfināli)

(1/2 fināls ), kurā piedalās čempionāta 1. un 2. vietas ieguvējas komandas un 2. kārtas uzvarētāji. Pāru sadalījums: 1. vieta ar B,C pāra uzvarētāju, un 2. vieta ar A,D pāra uzvarētāju

 

Fināli

Finālā tiekas abu pusfinālu sēriju uzvarētāji, kur vienā spēlē noskaidro komandas, kuras izcīna 1. un 2. vietu Čempionātā. Spēles laiks 3x20 min.
Spēlē par 3. vietu, tiekas abu pusfinālu sēriju zaudētāji. Uzvarētājs tiek noskaidrots vienā spēlē. Spēles laiks 3x15 min.

JUGLASCIEMS