Latvijas juniori piekāpjas šveiciešiem

03.02.2012

niedre.jpg

Piektdien Kocēnos notika pirmā no divām paredzētajām pārbaudes spēlēm florbolā starp Latvijas un Šveices junioru (U-19) izlasēm. Ar 7:0 uzvarēja šveicieši, kuri bija pārāki arī bullīšu sērijā – 5:1. Vienīgo pēcspēles metienu Latvijas valstsvienības labā realizēja Toms Niedre.

 

95 % Latvijas junioru komandas spēlētāju šodien bija debija valstsvienībā. Vienīgais no šodien pieteiktajiem spēlētājiem, kurš jau agrāk bija vilcis mugurā izlases kreklu, ir vārtsargs Anrijs Vents. Tieši viņš ieņēma vietu mūsu komandas vārtos.

 

Jāsaka, ka latvieši maču pret šveiciešiem uzsāka pārāk bikli – jau 2.minūtē viesi bija manīgāki pie mūsu izlases vārtiem, atklājot rezultātu – 1:0. Nākamais vārtu guvums bija jāgaida gandrīz pusstundu – tikai otrā perioda vidū šveicieši pēc standartsituācijas izspēles panāca 2:0. Uzreiz pēc tam vietu Latvijas izlases vārtos ieņēma Deniss Berķis, lai gan drīzāk tā bija jau iepriekš plānota maiņa – Vents sev atvēlētājā laikā nospēlēja stabili, ne reizi vien glābjot savu cietoksni.

 

Arī Berķi jau pēc pāris minūtēm šveicieši spēja sarūgtināt – arī pēc standartsituācijas izspēles – 0:3. Pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem mūsu jaunie florbolisti sāka aktīvāk spēlēt uzbrukumā, arvien biežāk apdraudot pretinieku vārtus. Vārtu momentu bija pietiekoši, tomēr bumbiņa spītīgi negāja šveiciešu vārtos.

 

Lūzums šajā spēlē notika pēdējo pamatlaika pēdējo piecu minūšu laikā, kad Šveices florbolisti sāka gūt vienus vārtus pēc otriem, pie tam – viņu raidītās bumbiņas izskatījās praktiski neņemamas. Lai arī rezultāts kļuva ļoti nepatīkams (0:7), latvieši līdz pat mača pēdējām sekundēm bīstami uzbruka šveiciešu vārtiem, taču... veiksme šoreiz bija pretinieku pusē. Jāpiebilst, ka šveicieši šajā mačā izdarīja 35 metienus pa mūsu izlases vārtiem, kamēr mūsējie atbildēja tikai ar 14 raidījumiem.

 

Mūsu florbolistiem neizdevās revanšēties arī pēcspēles metienu sērijā. Šveices spēlētāji visos piecos savos mēģinājumos pārspēja Berķi, bet no pieciem mūsu bullīšu izpildītājiem savu iespēju realizēja vienīgi baušķenieks Toms Niedre. Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts Toms Bitmanis, bet starp šveiciešiem – Niko Grobli.

 

Rīt pulksten 15.00 abas komandas tiksies vēlreiz.

SF
JUGLASCIEMS