Vīriešu izlase ceļā uz pusfinālu nolauž poļus

19.10.2018

kovalevskis_izl18.jpg

Slovākijas pilsētā Prešovā notiekošo Sešu nāciju kausa izcīņas turnīru florbolā ar uzvaru sākusi Latvijas vīriešu izlase, kas šorīt tikai ar vienu vārtu pārsvaru (6:5) pārspēja Polijas valstsvienību. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts Rolands Kovaļevskis.

 

Sešu nāciju kausa izcīņas turnīrs tika atklāts ar spēli starp Latvijas un Polijas vīriešu izlasēm. Diemžēl pirmos vārtus tajā guva nevis latvieši, bet poļi, kuri jau pirmās minūtes vidū veica ātru pretuzbrukumu pa kreiso malu, sekoja metiens un mūsu vārtsargs Jānis Salcevičs bija spiests meklēt bumbiņu savos vārtos – 0:1. Pirmajā periodā tas arī palika vienīugais vārtu guvums, turklāt me mūsu florbolistiem, ne arī viņu pretiniekiem neizdevās realizēt pa skaitliskajam pārākumam. Toties otrās trešdaļas sākumā, kad latviešiem vēlreiz nācās spēlēt četratā pret pieciem, poļi panāca jau 2:0 par labu sev. Latviešiem pirmais iemesls uzgavilēt radās tikai 27.minūtē, kad ar vārtu guvumu izcēlās Juris Gribusts – 1:2. 33.minūtē pēc Mihaila Kostuseva metiena rezultāts jau kļuva neizšķirts (2:2). Tiesa, pretinieki nebūt nedomāja padoties – 37.minūtē viņu uzbrucējs izskrēja viens pret vienu ar mūsu vārtsargu un latvieši atkal nonāca iedzinēju lomā – 2:3.

 

Pēdējā perioda sākumā nepilnas minūtes laikā divus vārtus guva Latvijas izlase, pirmo reizi izvirzoties vadībā – 4:3. Pa golam iemeta Rolands Kovaļevskis un Andris Rajeckis. 48.minūtē ar vārtu guvumu atbildēja poļi (4:4), bet jau nākamajā minūtē Kovaļevskis perfekti realizēja skaitlisko vairākumu – 5:4. 52.minūtē uzbrukumā izcēlās Edžus Ceriņš, iegūstot Latvijas izlasei divu vārtu pārsvaru – 6:4. 58.minūtē pretinieki rezultāta starpību samazināja līdz minimumam un līdz pēdējai sekundei draudēja latviešiem atņemt vismaz punktu, tomēr mūsējie savus vārtus nosargāja un turnīru bija sākuši ar laimīgu, bet smagi nākušu uzvaru – 6:5.

 

Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts Rolands Kovaļevskis, kurš ar 4 (2+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa 2 (1+1) punktiem Mihaila Kostuseva un Edžus Ceriņa kontā. Latvijas izlasei šajā mačā bija vērā ņemams teritoriālais pārsvars, par ko liecina arī pa pretinieku vārtiem izdarīto metienu skaits – 24:15. Jau šovakar pulksten 18.00 (pēc Latvijas laika) mūsu valstsvienība aizvadīs otru apakšgrupas spēli, krustojot nūjas ar norvēģiem. Viena izcīnītā uzvara latviešus ievērojami pietuvinājusi pusfinālam, bet vēl negarantē to.

 

Sešu nāciju kauss, Prešova, 19.10.2018.

Latvijas izlase – Polijas izlase 6:5 (0:1, 2:2, 4:2)

Rezultatīvākie: Rolands Kovaļevskis 4 (2+2), Mihails Kostusevs 2 (1+1), Edžus Ceriņš 2 (1+1), Juris Gribusts 1 (1+0), Andris Rajeckis 1 (1+0), Artūrs Jurševskis 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS