Juniori pārspēj poļus un atgriežas pasaules TOP-6

05.05.2017

2_(47).jpg

Pēc divu gadu pārtraukuma vietu starp pasaules sešām labākajām valstsvienībām sev atkal nodrošinājusi Latvijas U19 vīriešu izlase, kas šodien Zviedrijas pilsētā Vekšē notiekošajā čempionātā ar 13:10 pārspēja poļus. Par labāko spēlētāju tika atzīts mūsu komandas kapteinis Klāvs Ozoliņš, kura kontā 5 (3+2) rezultativitātes punkti.

 

Kā mūsu, tā arī poļu juniori B apakšgrupas pirmajās divās spēlēs bija piekāpušies abām favorītēm - Čehijas un Šveices valstsvienībām. Tiesa, mūsu puiši bija cīnījušies ievērojami sīvāk, tāpēc, pateicoties daudz labākai iemesto un ielaisto vārtu attiecībai viņiem šodien derēja arī neizšķirts rezultāts. Tajā pašā laikā bija skaidrs, ka visi domā tikai par uzvaru.

 

Latvieši pēc centra izspēles ieguva bumbiņu un uzsāka ilgu pozicionālo uzbrukumu, kas 52.sekundē vainagojās ar rezultāta atklāšanu - pēc Arnija Kuratņika piespēles vārtus guva Jānis Ragovskis (1:0). Mūsējie turpināja uzbrukt aktīvāk un 16.minūtē bija izvirzījušies vadībā ar 3:0. Pirmā perioda pēdējā minūtē savu pirmo golu Kārļa Popa sargātajos vārtos iemeta arī pretinieki - 3:1.

 

Otrās trešdaļas pirmajā pusē Polijas florbolisti acīmredzami netika galā ar disciplīnas problēmām, nopelnot ne vienu vien noraidījumu. Latvieši to prata izmantot, 33.minūtē panākot it kā ļoti iespaidīgu pārsvaru - 7:1. Tomēr cīņa nebūt vēl nebija galā - izskatījās, ka mūsējie atslābinājās, bet pretinieki to vien gaidīja, līdz otrajam pārtraukuma iemetos trīs bezatbildes vārtus - 7:4. Pēdējā perioda sākumā poļi divas reizes spēja pietuvoties līdz divu vārtu deficītam, tomēr labi, ka veiksme uzbrukumā atgriezās arī pie Latvijas izlases, kas sāka atbildēt ar iemestiem goliem. Galarezultātā mačs izvērsās ļoti rezultatīvs, tomēr mūsu izlase nosargāja svarīgu uzvaru ar 13:10, kas tai garantēja vietu pasaules labāko sešiniekā.

 

Rezultatīvākie mūsu izlasē bija Arnijs Kuratņiks ar 5 (4+1) punktiem un komandas kapteinis Klāvs Ozoliņš ar 5 (3+2) punktiem. Ozoliņš saņēma labākā spēlētāja balvu. Divus golus iemeta Ivo Popovs, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Jānis Ragovskis un Krišs Treimanis.

 

Pēc aizpērn ieņemtās 7.vietas latviešu puiši ir spēruši soli uz augšu, bet mūsējiem vēl ir iespēja pakāpties pat uz piekto pozīciju. Tas tiks noskaidrots rītdienas mačā, kurā Latvijas izlases pretinieki visdrīzāk būs dāņi. Spēle sāksies jau pulksten 11.00 (pēc Latvijas laika).


JUGLASCIEMS