Šodien pret poļiem - par vietu pasaules labāko sešiniekā

05.05.2017

img_8687.jpg

Zviedrijas pilsētā Vekšē, kur norisinās pasaules čempionāts florbolā vīriešu U19 izlasēm, šodien tiks aizvadītas pēdējās apakšgrupu spēles. Latvijas junioriem A divīzijas B grupā pulksten 12.00 (pēc Latvijas laika) pretī stāsies vienaudži no Polijas, panākuma gadījumā mūsu U19 valstsvienība pēc divu gadu pārtraukuma atgūs vietu pasaules labāko komandu sešiniekā. 

 

Apakšgrupas pirmās divas spēles latvieši aizvadīja pret savas apakšgrupas favorītēm, turklāt demonstrēja atzīstamu meistarību un cīņas sparu. Turnīra ievadā mūsu florbolisti divus periodus kā līdzīgi ar līdzīgiem cīnījās ar iepriekšējā pasaules čempionāta bronzas medaļniekiem čehiem (5:5), tiesa, pēdējā trešdaļā burtiski salūza un galarezultātā piekāpās ar 5:11. Vakar mačā pret šveiciešiem Latvijas izlase līdz pat pēdējai sekundei sasprindzinājumā turēja pasaules vicečempionus, kuriem zaudēja tikai ar vieni vārtu deficītu - 5:6. Mūsu šīsdienas oponentiem poļiem pret abām favorītēm klājās sliktāk, jo čehiem viņi zaudēja ar 5:18, bet šveiciešiem ar 3:12. Līdz ar to gūto un ielaisto vārtu starpība ievērojami labāka ir Latvijas izlasei, kurai spēlē pret Polijas valstsvienību derēs arī neizšķirts rezultāts, bet ir skaidrs, ka mūsu juniori laukumā dosies tikai un vienīgi ar domu par uzvaru.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Pēdējā tikšanās ar poļiem mūsu junioriem bijusi 2015.gada februārī, kad starptautiskā turnīrā, kas notika Polijas pilsētā Zbonšiņā, mūsējie piedzīvoja zaudējumu ar 3:6. No šīs izlases sastāva tajā mačā piedalījās Kristers Eglītis un Pēteris Trekše. Visās pārējās līdz šim aizvadītajās abu izlašu savstarpējās spēlēs uzvarējusi Latvijas izlase. Pasaules čempionātos latvieši un poļi līdz šim tikušies tikai vienu reizi - tas notika pašā pirmajā tāda līmeņa turnīrā 2001.gadā Vācijā, kad latvieši ar Ati Blindu, Andri Malkavu, Ivaru Jēkabsonu un Ingu Laiviņu ierindā Polijas izlasi uzvarēja ar 5:1. Jāpiebilst, ka tajā mačā aizsarga pozīcijā spēlēja arī viens no pašreizējās valstsvienības treneriem - Aigars Belasovs. Poļu juniori savu līdz šim labāko pasaules čempionātu aizvadīja pirms diviem gadiem Zviedrijas pilsētā Helsingborgā, kad ierindojās augstajā 6.vietā. Mūsu jaunajiem florbolistiem tieši tas turnīrs bija visu laiku sliktākais, jo tika ieņemta tikai 7.vieta.

 

Pēc pirmajām divām spēlēm rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 4 (1+3) punktiem ir Pēteris Trekše, bet Kristers Eglītis un mūsu komandas kapteinis Klāvs Ozoliņš guvuši pa diviem vārtiem. Polijas valstsvienībā šajā rādītājā labākais ar 5 (4+1) punktiem ir Vojceks Malajka. No abiem mūsu komandas vārtsargiem pagaidām labāk veicies Kārlim Popam, kurš atvairījis 74.07% metienu. Polis Vojcehs Komperda ticis galā ar 75.51% pretinieku raidījumu.

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs:

Dat.

Plkst.

1. komanda

2. komanda

Rezultāts

03.05.

11.00

Čehija

Latvija

11:5

04.05.

11.00

Šveice

Latvija

6:5

05.05.

11.00

Latvija

Polija

 

 

B grupas turnīra tabula:

V.

Komanda

Sp.

U.

N.

Z.

V.att.

P.

1.

Čehija

2

2

0

0

29:10

4

2.

Šveice

2

2

0

0

18:8

4

3.

Latvija

2

0

0

2

10:17

0

4.

Polija

2

0

0

2

8:30

0

 

Latvijas vīriešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Kārlis Pops

V

FBK Valmiera

2.

Emīls Ērglis

V

Triobet/Ulbroka

3.

Ralfs Orste

A

Ķekava

4.

Krišs Lužinskis

A

FBK Valmiera

5.

Jānis Ragovskis

A

Talsi/Irlava

6.

Ulvis Mētra

A

Triobet/Ulbroka

7.

Kārlis Pupils

A

FK Kurši

8.

Renāts Degins

A

Ķekava

9.

Mariss Giņko

A

Lielvārde/FatPipe

10.

Pēteris Trekše

U

Lekrings

11.

Kristers Eglītis

U

Triobet/Ulbroka

12.

Klāvs Ozoliņš

U

SC Classic (Somija)

13.

Matīss Pēteris Polis

U

Lielvārde/FatPipe

14.

Lauris Alvis Stiprais

U

FBK Valmiera

15.

Krišs Treimanis

U

Talsi/Irlava

16.

Arnijs Kuratņiks

U

Rubene

17.

Ivo Popovs

U

FK Kurši

18.

Emīls Birķis

U

Triobet/Ulbroka

19.

Edgars Puriņš

U

SK Pārgauja

20.

Niks Blumfelds

U

Lielvārde/FatPipe

 

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs

Treneris: Aigars Belasovs

Vārtsargu treneris: Mārtiņš Krūms

Treneris: Remārs Vikānis

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Jolanta Tauriņa-Ieveniece

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS