Latvietes pārvar arī Norvēģijas barjeru

19.10.2019

klinta.jpg

Polijas pilsētās Novi Targā notiekošajā Sešu nāciju izaicinājuma turnīrā florbolā trešo panākumu trijās spēlēs guvusi trenera Jurija Fedulova vadītā Latvijas sieviešu izlase, kas šodien ar 4:2 pārspēja spēcīgo Norvēģijas valstsvienību. Labākās spēlētājas balvu mūsu komandā saņēma uzvaras vārtu autore Klinta Mārtiņjēkaba.

 

Šodien Novi Targā nūjas krustoja divas izlases, kas vakar turnīru sāka ar diviem panākumiem. Norvēģietes ar 1:0 pārspēja polietes, bet ar 4:2 – vācietes. Mūsu florbolistes ar 6:2 sakāva Vācijas valstsvienību, kā arī ar 4:2 pārspēja Dānijas izlasi. Mačā pret Norvēģijas izlasi latvietes pirmo reizi šajā turnīrā nonāca iedzinēju lomā, jo skandināvietēm rezultatīvs bija jau pats pirmais viņu uzbrukums – 0:1. 3.minūtē līdzsvaru uz rezultātu tablo atjaunoja Elizabete Pavlovska ar metienu no distances – 1:1. Otrā trešdaļa sākās ar patīkamu pavērsienu mūsu meitenēm, jo pirmos vārtus šajā turnīrā guva Latvijas izlases kapteine Elīza Elizabete Bērziņa – 2:1. 22.minūtē Klinta Mārtiņjēkaba panāca mūsu komandai jau divu vārtu handikapu – 3:1. 32.minūtē norvēģietes Latvijas valstsvienības pārsvaru samazināja līdz minimumam (3:2), bet jau pēc pusminūtes viena pret vienu ar pretinieču vārtsardzi izskrēja Anna Ankudinova, kura savu iespēju izmantoja perfekti – 4:2. Atlikušajā laikā (spēles ilgums šajā turnīrā ir 45 minūtes) nekādu radikālu pavērsienu šajā cīņā vairs nebija, tāpēc latvietes varēja svinēt trešo uzvaru – 4:2, bet norvēģietēm bija sagādāts pirmais zaudējums.

 

Jau otro spēli pēc kārtas neviena no mūsu komandas spēlētājām neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Labākās spēlētājas tituls un balva tika Klintai Mārtiņjēkabai, kuras vārtu guvums šajā mačā izrādījās izšķirošais. Jau pulksten 20.00 (pēc Latvijas laika) mūsu florbolistes vēlreiz dosies laukumā, lai mērotos spēkiem ar mājiniecēm polietēm. Ja vakar Polijas izlase ar 0:1 atzina Norvēģijas izlases pārākumu, bet pēc tam ar 2:6 piekāpās spēcīgajām slovākietēm, tad šorīt jau svinēja pirmo panākumu. Mājinieces ar 9:3 sakāva Dānijas valstsvienību.


SF
JUGLASCIEMS