Vīriešu izlase par ceļazīmi uz pasaules čempionātu cīnīsies Liepājā

08.08.2019

loc.jpg

Starptautiskā florbola federācija (IFF) paziņojusi 2020.gada pasaules čempionāta florbolā vīriešiem kvalifikācijas turnīru norises vietas un grupu sastāvus. Eiropas zonas kvalifikācijas sistēma ir piedzīvojusi kārtējās pārmaiņas un šī reģiona izlases šoreiz sadalītas trīs grupās, kurās katrā būs divas četru komandu apakšgrupas. Latvijas izlase spēlēs EUR 3 turnīrā, kas no 29.janvāra līdz 1.februārim norisināsies Liepājā un mūsu tiešie pretinieki būs Vācijas, Austrijas un Francijas florbolisti, bet otrā apakšgrupā sacentīsies Čehijas, Spānijas, Nīderlandes un Lihtenšteinas valstsvienības. Finālturnīram, kas nākamā gada nogalē notiks Helsinkos kvalificēsies abu apakšgrupu uzvarētāji un komanda, kura būs pārāka otro pozīciju ieņēmušo vienību duelī.

 

Kopā pasaules čempionāta kvalifikācijai reģistrējušās 35 izlases un starp tām pirmo reizi ir arī viena Āfrikas kontinenta pārstāve - Kotdivuāra, kas startēs Eiropas zonas EUR 2 grupas turnīrā.

 

Dalību finālturnīrā jau garantējuši mājinieki somi un Ziemeļameriku pārstāvošās ASV un Kanādas izlases. Atlikušās 13 vietas sadalīs Eiropas un Āzijas/Okeānijas florbolisti.

 

Eiropas zonas kvalifikācijas grupas:

EUR 1 (Dānijā)
A apakšgrupa B apakšgrupa
Zviedrija Dānija
Polija Igaunija
Slovēnija Lielbritānija
Ukraina Islande

 

EUR 2 (Slovākijā)
A apakšgrupa B apakšgrupa
Šveice Norvēģija
Krievija Slovākija
Beļģija Ungārija
Kotdivuāra Itālija

 

EUR 3 (Latvijā)
A apakšgrupa B apakšgrupa
Čehija Vācija
Spānija Latvija
Nīderlande Austrija
Lihtenšteina Francija

 

Finālturnīram kvalificēsies deviņas Eiropas zonas izlases - katra turnīra (EUR 1, EUR 2, EUR 3) abu apakšgrupu uzvarētāji, kā arī komandas, kuras uzvarēs abu apakšgrupu otro vietu ieņēmušo komandu mačā.

 

Āzijas un Okeānijas zonas kvalifikācijas grupas:

AOFC (Taizemē)
A apakšgrupa B apakšgrupa
Austrālija Taizeme
Japāna Singapūra
Dienvidkoreja Malaizija
Filipīnas Jaunzēlande

 

No Āzijas/Okeānijas zonas finālturnīram kvalificēsies četras izlases - apakšgrupu uzvarētājas, kā arī komandas, kuras uzvarēs nosacītajos "pusfināla" mačos starp abu grupu otrās un trešās vietas ieņēmušajām izlasēm.

 

Pasaules čempionāta finālturnīrs no 2020.gada 4.-12.decembrim tiks aizvadīts Somijas galvaspilsētā Helsinkos. 

SF
JUGLASCIEMS