"Talsu NSS/Irlava" soli no iekļūšanas Junioru līgas finālā

09.03.2017

talsi_ragovskis1.jpg

7. martā florbola komanda "Talsu NSS/Irlava" ar uzvaru pār Rīgas "Rockets U19" (14:8) sāka Junioru līgas pusfināla sēriju. Pusfināla otrajā pārī par iekļūšanu finālā cīnīsies "Ķekavas Bulldogs" un "Bauskas BJSS".

 

"Talsi/Irlava" ar divām uzvarām pār "Ķekavu" (8:3 un 5:3) tikko kā noslēdza sezonu Elvi florbola līgā vīriešiem. Talsu un Irlavas apvienotā komanda izslēgšanas spēlēs neiekļuva, bet papildu turnīrā, kurā tiek noskaidrotas komandas, kas nākamajā sezonā būs tiesīgas spēlēt Virslīgā, izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras. Lai arī viens čempionāts noslēdzies, paldies par sezonu varējām teikt vien dažiem florbolistiem, jo mūsu gados jaunās komandas lielākā daļa turpina startēt Latvijas Bērnu un jauniešu čempionāta florbolā Junioru līgā.

 

Junioru līgā "Talsu NSS/Irlava" regulārajā turnīrā izcīnīja otro vietu, kas komandai garantēja automātisku iekļūšanu čempionāta pusfinālā. Lai iekļūtu finālā "Talsu NSS/Irlavai" jāizcīna divas uzvaras pār Rīgas "Rockets U19", no kurām viena tagad jau kabatā. Abas komandas 7.martā Irlavā aizvadīja savu pirmo pusfināla spēli un ar 14:8 pārāki bija kurzemnieki. Pirmā perioda sākumā auksta duša tika Talsu/Irlavas komandai, kas bija viesu lomā, jo pretinieki jau spēles 24. sekundē ar tālmetienu pārspēja Valteru Kasjaņenko. Otros vārtus "Rockets U19" guva 4. minūtē, lieliski saspēlējoties abiem komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem - Raitim Ozolam un Raineram Miķelsonam. Viesi spēja atgūties no šoka - pirmā perioda vidū no vārtu priekšas precīzs bija Ģirts Šķuburs, bet emocionālo pacēlumu komandai iedeva Deivids Barkovskis, kurš "golu uz ģērbtuvēm" iemeta sešas sekundes pirms pirmā perioda beigām.

 

Otro periodu daudz veiksmīgāk sāka "Talsu NSS/Irlava", kas līdz trešdaļas vidum spēja iekrāt pat piecu golu pārsvaru, vienus vārtus gūstot pat skaitliskajā mazākumā.Tālāk seko divas komandas līdera Jāņa Ragovska rupjas individuālās kļūdas, kas noveda pie vārtu zaudējumiem, kā arī divi vārtu zaudējumi skaitliskajā mazākumā. Un, lai arī viesi otro periodu noslēdz ar divu vārtu pārsvaru, bija jūtams diezgan slikts emocionālais fons. Sapurinājuši ģērbtuvēs paši sevi, puiši trešajā periodā laukumā devās koncentrējušies un apņēmības pilni. Trešais periods kļuva par Jāņa Ragovsksa rakstura un meistarības šovu, un, neskatoties uz neveiksmīgo otro periodu, Jānis trešajā trešdaļā guva piecus vārtus, parādot visu savu meistarības arsenālu. Cīņa tika noslēgta ar rezultātu 14:8 un "Talsu NSS/Irlava" spērusi platu soli pretī iekļūšanai finālā.

 

Atbildes spēle notiks 18.martā pulksten 18.00 Talsu Valsts ģimnāzijas sporta zālē.

 

Informāciju sagatavoja:

Mārtiņš Maķevics

SF
JUGLASCIEMS