Izlasei treniņnometne un divas pārbaudes spēles

14.10.2016

izlase_v_hel.jpg

No šodienas, 14. oktobra, līdz 16. oktobrim Kocēnos notiek Latvijas vīriešu florbola izlases treniņnometne, pēc kuras tiks nosaukti tie 20 spēlētāji, kuri decembra sākumā pārstāvēs mūsu valsti pasaules čempionātā, kas notiks Rīgā. Nometnes programmā ir arī divas pārbaudes spēles - šovakar ar Kocēnu "Rubeni", bet rītvakar ar FBK "Valmiera".

 

Tikai pagājušajā nedēļā valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis nosauca izlases paplašināto sastāvu jeb 30 florbolistus, bet jau nākamnedēļ viņam būs jāizvēlas tie 20 spēlētāji, kuri turpinās gatavoties pasaules čempionātam, kā arī trīs rezervisti. Būtiska nozīme šajā izvēlē noteikti būs sportistu sniegumam treniņnometnē, kurā galvenais uzsvars tiks likts uz fiziskās sagatavotības vingrinājumiem un testiem trenera Ivara Čākura vadībā.

 

Pārbaudes spēles notiks vakarā - šovakar pulksten 20.00 izlase mērosies spēkiem ar Kocēnu "Rubeni", kas ELVI florbola līgā vīriešiem četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras un astoņus punktus, šobrīd turnīra tabulā ieņemot 4. vietu, bet rīt pulksten 18.00 Kocēnu sporta namā viesosies FBK "Valmiera", kas sezonu sāka ar trim zaudējumiem, bet pēdējā mačā tikusi pie pirmā panākuma. Aizpagājušajā nedēļā Latvijas vīriešu izlase, kuras sastāvs ievērojami atšķīrās no pašreizējā, pārbaudes spēlē tikās ar "Lielvārdi/FatPipe" un, lai arī desmit minūtes pirms pamatlaika beigām vēl atradās vadībā ar 8:4, galarezultātā piekāpās lielvārdiešiem papildlaikā ar 8:9.

 

Izlases kandidātu trīsdesmitniekā iekļauti trīs vārtsargi, deviņi aizsardzības spēlētāji, kā arī 18 uzbrucēji. Vislielākā pārstāvniecība ir no čempionvienības "Lielvārde/FatPipe" (septiņi florbolisti), no "Lekringa" un "Triobet/Ulbrokas" ir pa pieciem spēlētājiem, no Stalbes "Pārgaujas" – trīs, bet no Kocēnu "Rubenes", FK "Rīga", "Ķekavas", FK "Kurši" un FBK "Valmiera" – pa vienam pārstāvim. Vēl pieci kandidāti spēlē ārzemju klubos – Morics Krūmiņš ("Nokian KrP", Somija), Artis Raitums ("TPS", Somija), Andris Blumbahs ("Steelers", Somija), Toms Bitmanis ("Sundsvall", Zviedrija) un Jānis Rajeckis ("Kloten-Bulach Jets", Šveice). No ārzemēs spēlējošajiem šajā nometnē piedalās M.Krūmiņš, T.Bitmanis un A.Blumbahs.

 

Nākamā pārbaude nu jau nosauktajam Latvijas vīriešu izlases divdesmitniekam būs no 4. līdz 6. novembrim Vācijā, kur mūsu florbolisti piedalīsies Nāciju kausa izcīņas turnīrā. 4. novembrī mūsu valstsvienībai paredzēta spēle ar Norvēģijas izlasi, 5. novembrī - ar Vācijas komandu, bet 6. novembrī - ar Dānijas florbolistiem.

 

Latvijas vīriešu izlases kandidāti:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Toms Bitmanis

U

Granlo BK (Zviedrija)

2.

Toms Akmeņlauks

U

Lielvārde/FatPipe

3.

Mikus Valpēters

U

Lielvārde/FatPipe

4.

Gints Klēģers

U

Lielvārde/FatPipe

5.

Ingus Laiviņš

A

Lekrings

6.

Andris Malkavs

A

Lekrings

7.

Jānis Rajeckis

A

Kloten-Bulach Jets (Šveice)

8.

Aivis Kusiņš

A

Lielvārde/FatPipe

9.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

10.

Andris Blumbahs

A

Steelers (Somija)

11.

Atis Blinds

U

Lielvārde/FatPipe

12.

Artis Raitums

U

TPS (Somija)

13.

Andris Rajeckis

U

Lekrings

14.

Andis Blinds

V

Triobet/Ulbroka

15.

Jānis Salcevičs

V

Lielvārde/FatPipe

16.

Kaspars Šķēls

U

Triobet/Ulbroka

17.

Atis Stepāns

U

Rubene

18.

Rolands Kovaļevskis

U

FK Kurši

19.

Aleksandrs Abramovs

U

Lekrings

20.

Sandris Virsnītis

U

Lielvārde/FatPipe

21.

Juris Gribusts

U

Triobet/Ulbroka

22.

Kārlis Bulāns

U

Triobet/Ulbroka

23.

Lauris Zaicevs

U

FK Rīga

24.

Henrijs Uzraugs

A

Ķekava

25.

Mārtiņš Rajeckis

A

SK Pārgauja

26.

Ivo Balodis

A

FBK Valmiera

27.

Artūrs Jurševskis

U

Triobet/Ulbroka

28.

Pēteris Trekše

U

Lekrings

29.

Gvido Lauga

U

SK Pārgauja

30.

Normunds Krūmiņš

V

Lekrings

 

Galvenais treneris: Normunds Grunckis

Treneris: Andris Pīlups

Treneris: Mārtiņš Krūms

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Ārste: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

 

11. pasaules čempionātā Latvijas vīriešu izlase ielozēta B apakšgrupā, kurā tās pretinieki būs Zviedrijas, Čehijas un Norvēģijas florbolisti. 3. decembrī mūsu florbolisti spēkosies ar pasaules čempioniem zviedriem, 4. decembrī – ar čehiem, bet 6. decembrī ar norvēģiem. Visas Latvijas izlases spēles notiks "Arēnā Rīga".

JUGLASCIEMS