Bitmanis un Zaicevs nelaiž "Kuršus" astoņniekā

06.02.2016

riga_2015b.jpg

Šodien notika viena ELVI florbola līgas vīriešiem spēle, kurā FK "Rīga" savā laukumā uzņēma Liepājas FK "Kurši" florbolistus. Lai arī uzvara šajā mačā akūti nepieciešama bija liepājniekiem, kuri turpina cīņu par kvalificēšanos izslēgšanas spēlēm, pārliecinošu panākumu ar 13:6 svinēja rīdzinieki, kuru labā 14 punktus kopā savāca Toms Bitmanis un Lauris Zaicevs.

 

Mājiniece FK "Rīga" jau nodrošinājusi savu dalību izslēgšanas spēļu turnīrā, turklāt situācija turnīra tabulā ir tāda, ka rīdzinieki nevar ieņemt citu vietu, kā jau labi pierasto septīto. Toties Liepājas komanda, lai arī atrodas astotajā pozīcijā, droša par to nevar būt, jo konkurenti elpo pakausī. Laukumā gan izrādījās, ka tieši Rīgas komandai ar motivāciju viss ir kārtībā - jau cīņas pirmajās 18 minūtēs "Rīga" izvirzījās vadībā ar 5:0. Viesiem kaut nelielas cerības atgrieza pirms paša pārtraukuma, spēlējot skaitliskajā mazākumā, iemestais gols (1:5).

 

Spēles turpinājumā nekāda lūzuma punkta gan nebija. "Kurši" gan otro trešdaļu sāka ar vēl vieniem mazākumā gūtiem vārtiem (2:5), bet laukuma saimnieki nekavējās ar rezultatīvu atbildi, pirms otrā pārtraukuma vēlreiz panākot sev piecu vārtu handikapu - 8:3. Pēdējā periodā cīņa turpinājās tādā pašā garā, ļaujot laukuma saimniekiem svinēt negaidīti pārliecinošu uzvaru ar 13:6.

 

Rīdzinieks Toms Bitmanis, kurš jau ilgāku laiku ir rezultatīvākais visā līgā, šajā mačā savu punktu krājumu papildināja ar 8 (4+4) punktiem. Viņa maiņas biedrs Lauris Zaicevs guva 6 (3+3) punktus un tika atzīts par mača labāko spēlētāju. Ar "hat-trick" rīdiznieku rindās izcēlās Edgars Taube. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma Ivo Popovs, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. 3 (2+1) punkti Kasparam Klameram, bet divus golus iemeta Rolands Kovaļevskis. Rīgas komandai pēc šīs uzvaras ir 7.vieta un 33 punkti, bet liepājniekiem joprojām 22 punkti un nedroša 8.vieta.

SF
JUGLASCIEMS