LSFP izsludinājusi pieteikšanos Sporta stipendijām

02.09.2015

lsfp_logo.jpg

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) Valdes sēdē apstiprināts Sporta stipendiju konkursa nolikums 2015./16.mācību gadam un kritēriji līdzfinansējuma saņemšanai starptautiskiem sporta pasākumiem Latvijā 2016.gadā. Studentu iesniegumus kopā ar sportisko sasniegumu veidlapu gaidīs līdz 2015.gada 1.oktobrim.

 

Sporta stipendijas piešķiršanas mērķis ir sekmēt studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, popularizējot studentu sportu un veicinot rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām. Stipendijām var pieteikties sportisti (Latvijas izlašu dalībnieki), kuri sekmīgi studē Latvijā akreditētā augstākās izglītības iestādē budžeta vai maksas licencētā, pilna vai nepilna laika studiju programmā un kuru studiju ilgums nepārsniedz studiju programmas apguvei paredzēto laika periodu, un startē sporta veidos, kuru starptautiskās federācijas ir Starptautisko sporta federāciju ģenerālās asociācijas biedri vai ir atzītas Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā.

 

Pretendentiem ir jāpiedalās biedrības "Latvijas Augstskolu sporta savienība" (LASS) rīkotajās Latvijas Universiāde sacensībās savos sporta veidos, ja tādas tiek rīkotas un ja attiecīgā augstskola piesaka komandu šajā komandu sporta veidā. Pretendentiem ir jāpiedalās pasaules Universiādes un pasaules studentu čempionātos savos sporta veidos, ja LASS vēlas pieteikt viņus šīm sacensībām un finansē pretendenta dalību tajās.

 

Detalizēta informācija par konkursu un konkursa nolikums ir pieejams LSFP biroja telpās Grostonas ielā 6B, Rīgā, LV-1013 un mājas lapā www.lsfp.lv . Informāciju par stipendiju konkursu izplata masu informācijas līdzekļos un citviet internetā.

SF
JUGLASCIEMS