Turnīrā "Latvian Open 2015" triumfē FBK "Valmiera/ViA"

24.08.2015

2386.jpg

Pagājušās nedēļas nogalē Valmierā un Kocēnos četras dienas turpinājās jau devītais starptautiskais florbola turnīrs "Latvian Open 2015". No Latvijas komandām vislabāk veicās FBK "Valmiera/ViA", kas uzvarēja Vīriešu grupā.

 

Biedrības "Kocēnu Sporta klubs" rīkotajā un Latvijas Florbola savienības (LFS) oficiāli atzītajā turnīrā, kas iekļauts Starptautiskās florbola federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā, šoreiz piedalījās 28 komandas (20 vīriešu un astoņas sieviešu) ne tikai no Latvijas, t arī no Zviedrijas, Somijas, Šveices, Krievijas un Baltkrievijas. Turnīru atbalsta Valmieras pilsētas un Kocēnu novada pašvaldība.

 

Par uzvaru Elites grupā cīnījās četri klubi. Kausu par 3.vietu ieguva Latvijas čempionvienība FK "Lekrings" (Cēsis), kas vakar izšķirošajā mačā ar 8:5 uzvarēja Šveices klubu "UHC Uster". Cēsu komandas rindās ar "hat-trick" izcēlās Pēteris Trekše, 3 (1+2) punkti Andra Malkava kontā, divus golus iemeta Artis Savins, ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ingus Laiviņš, bet pa vienai piespēlei izdarīja Aleksandrs Abramovs un Toms Šmits. Par labāko spēlētāju "Lekringa" sastāvā atzina vārtsargu Anriju Ventu, kurš atvairīja 18 no 23 pretinieku metieniem.

 

Elites grupas finālā tikās divi no pasaulē spēcīgākajiem un titulētākajiem klubiem – Zviedrijas "Storvreta IBK" un Somijas "SC Classic". Zviedru florbolisti jau spēles 21.minūtē bija izvirzījušies vadībā ar 5:0, taču nākamo 20 minūšu laikā somiem izdevās atspēlēties, panākot neizšķirtu rezultātu – 5:5. Uzvaru ar 6:5 ārkārtīgi aizraujošajā cīņā tomēr svinēja "Storvreta IBK" – izšķirošos vārtus 45.minūtē guva Aleksandrs Ruds. Turnīra simboliskajā izlasē iekļuva tikai zviedri un somi – vārtsargs Viktors Klintsten (Storvreta IBK), aizsargi Robins Nilsberts (Storvreta IBK) un Niko Salo (SC Clasic), uzbrucēji Aleksandrs Ruds (Storvreta IBK), Džimijs Petersons (Storvreta IBK) un Lassi Vantinens (SC Classic).

 

Vīriešu grupā cīnījās 16 komandas. Līdz spēlei par 3.vietu aizkļuva Kocēnu "Rubene", kas izšķirošajā mačā, pateicoties Gata Akūlova uzvaras vārtiem, ar 2:1 pārspēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistus. Uzvarētāju kausu saņēma FBK "Valmiera/ViA", kas finālā ar 5:2 uzvarēja "Bausku". Turnīra simboliskā izlase: vārtsargs Reinis Kirilko (Bauska), aizsargi Ivo Balodis (Valmiera/ViA) un Matīss Mālnieks (Rubene), uzbrucēji Mārtiņš Broks (Valmiera/ViA), Rolands Kovaļevskis (Bauska) un Gints Klēģers (Ķekavas Bulldogs).

 

Sieviešu grupā 3.vietu ieguva FK "Ķekava", kas turnīru noslēdza ar uzvaru pār FK "NND" – 5:2. Čempionu godā krievietes - "NT2-ISKRA" finālspēlē ar 4:2 sarūgtināja Kocēnu "Rubeni", kas šajā turnīrā iztika bez vairākām savām līderēm. Simboliskā izlase: vārtsardze Jana Beļeckaja (NT2-ISKRA), aizsardzes Anna Venčakova (NT2-ISKRA) un Juta Muravska (Rubene), uzbrucējas Paula Egle (Rubene), Ieva Jurkāne (FK Ķekava) un Jekaterina Puškina (NT2-ISKRA).

 

"Latvian Open 2015" laikā, 22.augustā, turpat Valmierā norisinājās Latvijas Florbola savienības, Biedrības "Florbola centrs" un Vidzemes Olimpiskā centra rīkotais florbola turnīrs "ELVI 3:3". Vecuma grupā U14 uzvarēja komanda "Masters" (Guntis Emīls Refbergs, Jānis Vilks, Edgars Ošis un Matīss Tepers), 2.vietā "Pirmie" (Jorens Malkavs, Dāvis Zēmelis, Kevins Šmits un Artūrs Rags), bet 3.vietā "Kurši U14" (Sandis Lēvalds, Ralfs Polis, Ričards Griezītis un Mārtiņš Puķītis). Turnīra labākie spēlētāji: Sandis Lēvalds, Kevins Šmits un Jānis Vilks. Vīriešu grupā triumfēja komanda "Rūjas stars" (Agnis Sobažeks, Elvis Vorps, Gints Vīnbergs un Gundars Putniņš), 2,vietā "777" (Ivo Balodis, Ēriks Akulovs, Jānis Bramanis un Gints Timoško), 3.vietā "Komandantstunda" (Elvis Poruks, Kristers Briedis un Elvijs Beikmanis). Simboliskā izlase – Kristers Briedis, Gints Timoško un Elvis Poruks).

SF
JUGLASCIEMS