Brāļu duelī "Rīga" pārspēj "Talsus/Triobet"

21.12.2014

riga_kkv.jpg

Pirmajā no četrām šodien paredzētajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm Edija Hammera pārstāvētais FK "Rīga" viesojās pie viņa brāļa Aivja Hammera komandas "Talsi/Triobet". Sīvā cīņā ar 9:7 uzvaru svinēja rīdzinieki, kuri ar 29 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas 3.vietā.

 

FK "Rīga", kad pirmā riņķa spēlē talseniekus uzņēma savā laukumā, uzvarēja, taču tikai papildlaikā – 8:7. Atbildes spēlē Talsos, kas notika neierasti agri (plkst. 12.00), pirmie pamodās rīdzinieki, kuri ātri vien izvirzījās vadībā ar 4:0. Tomēr tad savu vārdu teica arī "Talsu/Tiobet" florbolisti, uzskatāmi nodemonstrēdami, ka varētu būt FK "Rīga" samērā neērti sāncenši. Pēc pirmā perioda laukuma saimnieki zaudēja ar 3:5, pēc otrā – ar 4:6, bet pēdējā trešdaļā talsenieki trīs reizes pretinieku pārsvaru samazināja līdz minimumam – 5:6, 6:7 un 7:8. Pamatlaika izskaņā veiksmīgāka bija "Rīga", kas svinēja samērā grūti nākušu panākumu ar 9:7. Pēc šīs uzvaras rīdzinieki ar 29 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas 3.vietā.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Lauri Zaicevu, kurš guva 4 (2+2) punktus. Tieši tikpat daudz punktu arī viņa komandas biedram Gintam Klēģeram. Divus vārtus iemeta Alvis Dāle. Labākā spēlētāja gods Talsu komandā tika vārtsargam Markusam Plūdumam, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 25 no 29 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Andris Blumbahs ar 3 (2+1) punktiem, kā arī Krišs Treimanis un Kristaps Riekstiņš, kuriem pa 2 (1+1) punktiem. Interesanti, ka šajā spēlē viens pret otru cīnījās brāļi Hammeri. Edijs Rīgas komandā izcēlās ar vienu golu, bet Aivim Talsu vienībā viena rezultatīva piespēle.

 

"Talsi/Triobet" – FK "Rīga" 7:9 (5:3, 1:1, 3:3)

SF
JUGLASCIEMS