"Bauska" pēcspēles metienos revanšējas "Kuršiem"

20.12.2014

bauska_14.jpg

Pirmajā no trim šodien notiekošajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešami pēcspēles metieni - "Bauska" Liepāja ar 7:6 pieveica vietējo komandu "Kurši", revanšējoties par turnīra pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu. Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Elvis Holsts.

 

Turnīra pirmajā aplī "Kurši" viesos pārspēja baušķeniekus ar 6:5, šovakar "Bauska" bija devusies uz Liepāju, lai revanšēties, tomēr to izdarīt nebija nemaz tik viegli. Bauskas florbolisti pirmie guva vārtus un pēc pirmās trešdaļas atradās vadībā ar 3:1, tomēr jau otrā perioda laikā vadības grožus pārņēma liepājnieki – 5:4. Pēdējā trešdaļā laukuma saimnieki ieguva pat divu vārtu pārsvaru (6:4), taču viesiem pēc Ginta Velmunska un Anda Levīša veiksmes uzbrukumā izdevās panākt izlīdzinājumu – 6:6. Pagarinājumā nevienai no komandām gūt vārtus neizdevās, bet pēcspēles metienos pārāki izrādījās baušķenieki, kuri svinēja uzvaru ar 7:6. Pateicoties diviem izcīnītajiem punktiem, "Bauska" turnīra tabulā ar 18 punktiem maksimāli pietuvojās izslēgšanas spēļu zonai, pagaidām gan ieņemot vēl to pašu 9.vietu.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Elvis Holsts, kurš atvairīja 34 no 40 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Gints Velmunskis ar 3 (2+1) punktiem un Kristaps Namiķis, kuram 2 (1+1) punkti. Par labāko starp liepājniekiem atzina Kristapu Ošu-Ervicu, kuram 3 (2+1) punkti, 3 (1+2) punkti Gintam Siliņam, bet Kaspars Klamers guva divus vārtus.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Kurši" – FK "Bauska" 6:7 PS (1:3, 4:1, 1:2, 0:0, 0:1)

SF
JUGLASCIEMS