Uz treniņnometni izsaukti 22 juniori, arī Karlsons no Zviedrijas

28.10.2014

juniori_2_sast.jpg

Šonedēļ junioru izlases kandidātu komanda "Latvija U19" aizvadīs vēl divas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēles, kurās tās pretinieces Kocēnu sporta namā būs "Bauska" un vietējā "Rubene". Treneri uz arī šo sabraukumu uzaicinājusi 22 florbolistus, bet nevienu no tiem, kuri bija iepriekš. Starp aicinātajiem ir arī Zviedrijas latvietis Jākobs Karlsons.

 

"Latvija U19" vīriešu Virslīgā debitēja 11. un 12.oktobrī, kad Lielvārdes novada sporta centrā aizvadīja divas saturīgas spēles, tiekoties ar turnīra līderiem. "RTU/Inspectai" juniori piekāpās ar 3:6, bet FK "Rīga" – ar 4:10. Rīt, 29.oktobrī, "Latvija U19" Kocēnos mērosies spēkiem ar FK "Bauska" florbolistiem, bet parīt, 30.oktobrī – ar "Rubenei". Abas spēles sāksies pulksten 19.00, ieejas maksa – 1.50 EUR, bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam – bez maksas.

 

Arī uz šo sabraukumu, kura laikā paredzētas ne tikai abas iepriekšminētās spēles, bet arī katru dienu pa treniņam, galvenais treneris Īro Parviainens un asistenti aicinājuši 22 spēlētājus, jo vēl viens kandidāts (stalbietis Emīls Eglītis) dziedē traumu. Starp aicinātajiem nav neviena, kurš bija izsaukts oktobra sākumā. IerastieUz izlasi izsaukti divi vārtsargi, seši aizsargi un divi uzbrucēji. Seši juniori pārstāv "Ulbroku/FS Masters", pa trim – Kocēnu "Rubeni" un "Talsus/Triobet", pa diviem - "Lielvārdi", Liepājas "Kuršus" un Stalbes "Pārgauju", bet pa vienam – Cēsu "Lekringu", "Valmieru/ViA", "Babīti" un Zviedrijas klubu "IBF Örebro".

 

No "IBF Örebro" izsaukts 1996.gadā dzimušais Zviedrijas latvietis Jākobs Karlsons. Zviedra un latvietes laulībā dzimušais Karlsons šogad izmantojis savas tiesības uz Latvijas pilsonības iegūšanu, viņš arī tekoši runā latviski. J.Karlsons jau ir debitējis Latvijas vīriešu izlasē – tās sastāvā viņš piedalījās starptautiskajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Latvian Open 2014". Ar divās spēlēs gūtiem 4 (1+3) punktiem Karlsons mūsu komandā bija starp rezultatīvākajiem.

 

"Latvija U19" vārtsargu trenera Jāņa Sīkas komentārs: "Tā kā kopējais kandidātu saraksts ir ļoti plašs, uz šo nometni esam aicinājuši pilnīgi citus spēlētājus. Mūsu redzeslokā ir daudz labu, talantīgu spēlētāju, par kuriem atzinīgi izteikušies arī klubu treneri, tāpēc ikvienam no viņiem gribam dot iespēju sevi parādīt starp Latvijā labākajiem viņu vecuma spēlētājiem. Nometnes plāns būs līdzīgs iepriekšējam - ļausim spēlētājiem parādīt sevi, savas spējas ātri uztvert un izpildīt pavisam jaunus taktiskos zīmējumus. Vērosim, kuri kandidāti nepazūd šajā informācijas apjomā un laukumā spējīgi pieņemt pareizus lēmumus, kas kopumā arī parādīs katra kvalitātes."

 

"Latvija U19" spēlētāji:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Matīss Pēteris Polis

A

Lielvārde

2.

Didzis Mellis

A

Lielvārde

3.

Kārlis Pupils

U

Kurši

4.

Jānis Puķītis

U

Kurši

5.

Edgars Balodis

U

Lekrings

6.

Mārtiņš Šķesteris

A

SK Pārgauja

7.

Emīls Eglītis (trauma)

U

SK Pārgauja

8.

Miķelis Roops

U

SK Pārgauja

9.

Jānis Priede

A

Rubene

10.

Niks Ādamsons

U

Rubene

11.

Dāvis Ādamsons

U

Rubene

12.

Sandis Bērziņš

A

Talsi/Triobet

13.

Deivids Barkovskis

U

Talsi/Triobet

14.

Markuss Plūdums

V

Talsi/Triobet

15.

Eduards Stūre

U

Ulbroka/FS Masters

16.

Mareks Brutāns

U

Ulbroka/FS Masters

17.

Artūrs Rumka

V

Ulbroka/FS Masters

18.

Viktors Vansovičs

U

Ulbroka/FS Masters

19.

Ričards Korns

U

Ulbroka/FS Masters

20.

Ringolds Švītiņš

A

Ulbroka/FS Masters

21.

Edvards Voldemārs Kažmers

U

FBK Valmiera/ViA

22.

Bruno Ritums

U

SK Babīte

23.

Jākobs Karlsons

U

IBF Örebro

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Aigars Belasovs

Vārtsargu treneris: Jānis Sīka

JUGLASCIEMS