Brāļu duelī "Cēsu alus/Lekrings" sakauj "Pārgauju"

25.10.2014

lekrings_kkv.jpg

"Cēsu alus/Lekrings" izcīnījusi sesto uzvaru sešos mačos, šovakar Stalbē ar 13:3 sagraujot bez vairākiem līderiem spēlējušo "Pārgauju". Vienīgais, kuram izdevās pārspēt cēsnieku vārtsargu Anriju Ventu, bija viņa vecākais brālis Edijs Vents.

 

Divas neveiksmes pēc kārtas piedzīvojušajai Stalbes "Pārgaujai" šovakar savā laukumā bija jāuzņem zaudējuma rūgtumu šosezon vēl nejutušo "Cēsu alu/Lekringu". Stalbiešu situāciju ievērojami sarežģīja vairāku līderu iztrūkums un tas, ka visu spēli bija jāiztiek ar 10 laukuma spēlētājiem. Lai arī rezultātu atklāja laukuma saimnieki (1:0), pārsteigumu šajā mačā nebija – pēc pirmās trešdaļas viesi bija vadībā ar 3:1, pēc otrās – ar 7:2, bet visā spēlē svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 13:3, turnīra tabulā saglabājot vietu līderu trijniekā.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Anrijs Vents, kurš neitralizēja 19 pretinieku metienus. Rezultatīvākie viņa komandā bija Aleksandrs Abramovs ar 4 (1+3) punktiem, pa 3 punktiem guva Gints Bērtulis, Andris Rajeckis un Pauls Erenbots. Labākā spēlētāja balva "Pārgaujas" sastāvā tika cēsnieku vārtsarga vecākajam brālim Edijam Ventam, kurš vienīgais šovakar prata pārspēt Anriju Ventu, pie tam izdarīja to trīs reizes.

 

"Pārgaujas" galvenais treneris Mārtiņš Jarohovičs pēc zaudējuma cēsniekiem atzina, ka tas bija prognozējams, jo viņa komandu piemeklējušas veselības problēmas – traumētajiem Emīlam Eglītim un Sandim Pokkeram pievienojusies vesela rinda saaukstējušos spēlētāju, tostarp abi komandas uzbrukuma līderi Lauris Ābols un Ivo Balodis. Šodienas spēli bijis nedaudz par vēlu atcelt, bet rīt uz Bausku stalbieši jau vairs nedosies. Šovakar pret "Cēsu alu/Lekringu" komanda cīnījās kā varēja, bet uz labāku rezultātu cerēt bija grūti…

 

SK "Pārgauja" - "Cēsu alus/Lekrings" 3:13 (1:3, 1:4, 1:6) 

Metienu attiecība:

22:42 (5:16, 5:9, 12:17)

Rezultatīvākie:

SK "Pārgauja" – Edijs Vents 3 (3+0), Gatis Grāvelis 1 (0+1).

"Cēsu alus/Lekrings" – Aleksandrs Abramovs 4 (1+3), Gints Bērtulis 3 (3+0), Andris Rajeckis 3 (2+1), Pauls Erenbots 3 (2+1), Artūrs Jurševskis 2 (2+0), Ingus Laiviņš 2 (1+1), Jānis Rajeckis 2 (1+1), Dāvis Vilders 2 (0+2), Roberts Sudmalis 2 (0+2), Gatis Liepiņš 1 (1+0), Kārlis Bulmeistars 1 (0+1). 

JUGLASCIEMS