FK "Kurši" aktīvi gatavojas jaunajai sezonai

19.08.2014

kursi_fk_2014.jpg

Šogad Liepājas florbolisti nākamajai sezonai gatavojas kā vēl nekad - sagatavošanās posms sācies tieši pēc Jāņiem, trenējoties gandrīz katru dienu, izņemot sestdienas un svētdienas.

 

Ar Liepājas Olimpiskā centra atbalstu FK "Kurši" savu fizisko sagatavotību uzlaboja stadionā "Daugava", kur katru dienu uz skrejceļa sportistus sagaidīja galvenais treneris Mārtiņš Krūms. Tika strādāts gan pie fiziskās sagatavotības, gan pieslīpēta tehnika, kā arī sagatavošanās posmā tika iekļauts Liepājas pusmaratons, kas vairāk bija veltīts komandas gara uzlabošanai, cīņas spara un rakstura audzināšanai.

 

No 22.augusta līdz 24.augustam FK "Kurši" aizvadīs pārbaudes turnīru Valmierā un Kocēnos, kur norisināsies Latvijas tradicionālais pirmssezonas pārbaudes turnīrs "Latvian Open". Šogad FK "Kurši" uz šo turnīru dosies ar divām komandām. Pēc galvenā trenera Mārtiņa Krūma teiktā, mērķis ir pārbaudīt spēlētājus, kas pretendē uz vietu virslīgas komandā un kuri vairāk tiks izmantoti "Kurši 2" komandā, kas spēlēs 1.līgas čempionātā. Galvenais aizvadīt pēc iespējas vairāk spēles turnīrā, lai spēlētāji pierastu pie ātrumiem un komandas biedriem. Lai arī sastāvs no iepriekšējās sezonas nav mainījies, dažas korekcijas ir ieviestas dēļ traumām, kā, piemēram, Kristaps Ošs-Ervics un Elans Zīverts nepiedalīsies pārbaudes turnīrā smago traumu dēļ, kā arī komandas kapteinis Ingars Jansons vēl atrodas ārpus valsts robežas, kas liedz piedalīties "Latvian Open". Kā vienu no papildinājumiem galvenais treneris min Artūru Karlsonu, kurš pēc  vairāku gadu prombūtnes atgriezies Latvijā un centīsies pierādīt sevi, lai tiktu virslīgas komandas sastāvā.

 

FK "Kurši" galvenais treneris Mārtiņš Krūms ir apmierināts ar vasarā paveikto un skatās uz gaidāmo sezonu optimistiski: "Pēc turnīra, septembra sākumā ir plānotas pārbaudes spēles ar tuvākām kaimiņu komandām. Šovasar esam ļoti labi pastrādājuši, var cerēt uz labāko sezonu. Protams, ir grūti ko runāt par mērķiem vai ko sasniegsim, bet tik cītīgi strādāts nav nekad, tādēļ uzskatu, ka sezona izdosies!"

 

Sestdien noslēdzās FK "Kurši" rīkotā vasaras nometne "Florbols 24/7" jauniešiem vecumā no 12 - 18 gadiem.  "Šī bija viena no labākām ja ne pati labākā nometne, kuru esmu vadījis šo piecu gadu laikā. Bija uzlabojumi gan organizatoriski gan no jauniešu puses, labāka attieksme un atdeve no jauniešiem. Uzskatu, ka esam ļoti labi sagatavojušies jaunajai sezonai ne tikai virslīgas līmenī, bet arī visu jauniešu vecuma grupās," atzina treneris Krūms.

 

Dāvids Jansons

FK "Kurši" preses sekretārs

JUGLASCIEMS