Latvijas čempionāts florbolā gatavs 22. sezonai

18.08.2014

22_sezona.jpg

19. septembrī ar iepriekšējās sezonas finālistu – vīriešu Virslīgas komandu "Cēsu alus/Lekrings" un "Lielvārde" spēli, kas notiks Cēsīs, tiks atklāts Latvijas 22. čempionāts florbolā. Arī šosezon vīriešu Virslīgā cīnīsies 14 komandas, bet vīriešu 1. līgā komandu skaits būs pat par piecām lielāks nekā pagājušajā sezonā – 16.

 

Jaunajā sezonā vīriešu Virslīgā par čempionu titulu sacentīsies "Cēsu alus/Lekrings", "Lielvārde", "RTU/Inspecta", FK "Rīga", Liepājas "Kurši", "Ķekavas Bulldogs", "Bauska", Kocēnu "Rubene", "Ulbroka/FS Masters", FBK "Valmiera/ViA", Stalbes SK "Pārgauja", "Talsi/Triobet" un "Jelgavas novads". Diemžēl dažādu apsvērumu dēļ savu dalību Virslīgā nav pieteicis pagājušās sezonas debitants FK "Madona", kas iepriekšējā čempionātā izcīnīja 11. vietu, saglabājot vietu augstākajā sabiedrībā, tomēr šo sezonu aizvadīs 1.līgā.

 

Madoniešu vieta Virslīgā gan nepaliks tukša – kā četrpadsmitā komanda šosezon tajā spēlēs Latvijas vīriešu junioru U19 izlase, kas gatavojas pasaules čempionātam. Juniori aizvadīs tikai vienu apli – 13 mājas spēles, kas notiks Rīgā un Lielvārdē; cīņā par medaļām viņi neiesaistīsies. Izlases kandidātiem prioritāte vienmēr būs pašu klubs, tāpēc pret savu komandu viņi nespēlēs.

 

Zināmas izmaiņas paredzētas vīriešu Virslīgas turnīra izspēles kārtībā. Būtiskākā – būs tikai viena finālspēle par čempionu kausu un zelta medaļām. Jau zināms, ka tā notiks 2015. gada 11. aprīlī. Otrs jaunums – komandas, kas regulārā turnīra laikā neiekļūs labāko astotniekā un neiegūs tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs, saglabājot jau izcīnītos punktus, aizvadīs vēl divu apļu turnīru, kurā noskaidros vienu neveiksminieci, kurai Virslīga būs jāatstāj.

 

Sieviešu Virslīgā šosezon būs četri klubi (Kocēnu "Rubene", FK "Ķekava", "Ķekavas Bulldogs" un RSU). Plānots, ka sieviešu Virslīgas komandas atsevišķa turnīra ietvaros vienu apli aizvadīs, sacenšoties ar sieviešu 1. līgas klubiem.

 

Jaunajā sezonā ievērojami palielinājies to komandu skaits, kas spēlēs vīriešu 1. līgā – par medaļām un tiesībām iekļūt Virslīgā cīnīsies 16 klubu komandas no dažādiem Latvijas reģioniem.

SF
JUGLASCIEMS