Noslēgusies nometne Latvijas florbola mekā - Kocēnos

14.07.2014

oxdog_nometne_14.jpg

Aizvadīta biedrības LINO.LV organizētā "Oxdog vasaras nometne 2014", kas nu jau piekto gadu pēc kārtas norisinājās Kocēnu sporta namā. Tajā piedalījās 110 jaunieši no 29 Latvijas vietām – no Liepājas, Ķekavas, Bauskas, Cēsīm, Kocēniem, Rīgas, Valmieras, Ādažiem,Valkas, Jelgavas, Aizkraukles u.c. 

 

No 30. jūnija līdz 5. jūlijam savas fiziskās prasmes attīstīja bērni vecumā no 8 līdz 12 gadiem, un no 7. līdz 12. jūlijam - jaunieši vecumā līdz pat 18 gadiem. Lai gan nometnē kā obligāta prasība nav minēta florbolu spēlēt prasme, tomēr pat jaunākajā grupā visi bērni bija ar pamatzināšanām, kā šis sporta veids jāspēlē, un, galvenais, ar vēlmi mācīties, mēģināt un nepadoties. Nometnes pamatsastāvs jau gadu no gada palika nemainīgs. Nometnes vadītājs bija Latvijas U19 sieviešu izlases un florbola kluba "Rīgas Lauvas" treneris Jurijs Fedulovs, bet treneri - pagājušās sezonas abu Virslīgu čempioni - Ingus Laiviņs, Andris Malkavs, Gints Bērtulis, Madara Rudzīte, ar jaunajiem vārtsargiem strādāja Normunds Krūmiņš.

 

Šogad pirmo reizi LINO.LV atbalstīja jaunos censoņus, atļaujot visu iepriekšējo nometņu dalībniekiem Paulam Erenbotam un Bertramam Kalējam veselu nedēļu izbaudīt, kā tas ir - būt trenera palīgiem. Pauls atzīst, ka tas vēl vairāk pārliecinājis viņu nākotnē izvēlēties trenera profesiju: "Pirms devos uz nometni, bija satraukums, arī atklāšanā domāju, kā iespējams ar visiem tikt galā, kā labāk saprasties, taču jau pirmajā dienā, sākot runāties, sapratu, ka tā lieta aizies. Protams, vienmēr ir "kadri", kuri neklausa, taču tādās situācijās ar padomu palīdzēja Ingus Laiviņš un Andris Malkavs. Pēc nometnes mani pārņēma spēcīgas pārdomas un atklāsme, ka tiešām vēlos nākotnē kļūt par treneri. Arī bērnu interese un daudzie "paldies" to pastiprināja. Priecājos, ka pēc nometnes nāca klāt bērni un atzinās, ka uzlabojuši savu piespēļu kvalitāti vai iemācījušies stiprāk sist ar bumbiņu pa vārtiem. Paldies Normanam Ieveniekam par šo iespēju! Apzinos, ka esmu vēl jauns, un man daudz vēl mācīties, tāpēc priecājos, ka man apkārt ir iedvesmojoši cilvēki, arī mans tētis, treneris Andris Erenbots."

 

Abās nometnes nedēļās dalībniekus apciemoja starptautiskās kategorijas florbola tiesnesis Mārtiņš Larinovs. Ar paraugdemonstrējumu, vizuālu materiālu un gadījumu iz dzīves stāstīšanu - viņš klāstīja "īso kursu" tiesneša darbā, papildus iepazīstinot ar jaunākajiem un aktuālākajiem noteikumiem florbolā. Nometni apciemoja arī sieviešu Virslīgas čempiones, "Rubenes" florbolistes. Katra stāstīja savu versiju par "zelta ceļu", kā arī izrādīja medaļu, kausu un publikāciju kolekciju, iespējams, iedvesmojot jauniešus uz arvien jauniem sasniegumiem.

 

Pēc labi padarīta darba treniņos katra ceturtdiena tika pasludināta par "atslodzes dienu". Jaunākā grupa devās uz atpūtas kompleksu "Avoti". Tur bērni spēlēja golfu, orientējās labirintu dabas takā, vēroja BMX paraugdemonstrējumus. Savukārt vecākā grupa dienu sāka sertificētas fitnesa treneres Gundegas Immeres vadībā, vēlāk atpūšoties Ungura ezera teritorijā - spēlējot volejbolu, braucot ar ūdensvelosipēdien un laivām.

 

Ik dienu neizpalika arī konkursi, kuros bija iespēja iegūt balvas no nometnes atbalstītājiem OXDOG un Asics . Starp pirmajiem desmit, kuri bija pieteikušies nometnei, tika izlozēta galvenā balva - jaunās sezonas Oxdog nūja. Savukārt saldāku nometnes laiku padarīja atbalstītāji: "Laima" un "Gutta".

 

Jau šī gada nogalē jaunieši aicināti piedalities trešajā Oxdog ziemas nometnē!

 

Informāciju sagatavoja:

Lauma Ieveniece

JUGLASCIEMS